Son Dakika Haberi: Erdoğan ile Bahçeli görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda görüştü. Bahçeli, Afrin operasyonuyla ilgili hükümete desteğini bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika Haberi: Erdoğan ile Bahçeli görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Zeytin Dalı Harekatı konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak desteğini ifade eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, gerçekleştirilen operasyonun son derece önemli olduğuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Bahçeli’ye duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği; terör tehdidine karşı uluslararası hukuka uygun biçimde gerçekleştirilen bu operasyonun ulusal güvenliğimizi güvenceye almanın yanı sıra bölge barışına da katkı sağlayacağına değindiği öğrenildi.

BAHÇELİ BUGÜN DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bugün Kızılcahamam Kampı'nda düzenlediği basın toplantısında Afrin'e ilişkin görüşmelerini açıklamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PYD/PKK'ya, Afrin'in tabut, arkasından sırayı alacak Münbiç'in mezar olmasının, destekledikleri milli bir hedef olduğunu belirterek, "Bilinsin ki, Kerkük'e 5 bin bozkurt ile gidecek kadar gemileri yakan milliyetçi-ülkücü hareket, yeri gelirse, ihtiyaç hasıl olursa 'Ha ekmeğini yediğim ha kefenini giydiğim ülkem' diyerek binlerce gönüllüsüyle Türkiye'nin kudretini teşkil için Afrin'in boğazına çökecektir." dedi.

Bahçeli, Kızılcahamam'da yapılan, partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısı kapanış oturumunun ardından basın toplantısı düzenledi. Bir asrı geçen süredir, Türkiye'nin güney sınırları boyunca "fitne kazanı kaynatıldığını" belirten Bahçeli, emperyalizmin önce kaos çıkartıp daha sonra müdahale gerekçeleri oluşturduğunu ifade etti.

Bahçeli, Anadolu'nun fethinden beri zulmün hesabının bitmediği, kara kaplı defterin hiç kapanmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Türk milletine kimi zaman simetrik, kimi zaman da asimetrik yöntemlerle saldırı düzenlenmiştir. Türklüğün son yurdundaki varlığı, birilerini hep rahatsız etmiştir. Komplo ve kumpaslarla vatan elimizden alınmak istenmiştir. İşbirlikçiler ve ihanet lobisi kanalıyla milletimizin bölünmesi projelendirilmiştir. Dünden bugüne iyi gibi takdim edilen iğrenç niyetler hep aynıdır. On yıllar boyunca aktörler ve zaman doğal olarak değişse bile, saha ve zemin, amaç ve araçlar hep bildik ve tanıdıktır.

Güney sınırlarımızın hemen dibinde, vatan topraklarının mücavir kesimlerinde, alenen terör koridoru açılması, bir terör devleti kurulması için canla başla sürdürülen şirret faaliyet şu an için en yakın, en yalın milli güvenlik tehdididir. PKK, sınırlarımızda himaye ve destek görmektedir. Daha vahimi ise sayıları 30 bini bulan teröristlerden sözde sınır muhafız birlikleri kurulmasıdır."

İki gün evvel, "ABD'nin bine yakın PKK'lı haini", Tel Abyad'a naklettiğinin gündeme düştüğünü anımsatan Bahçeli, şu görüşlere yer verdi: "Ne var ki ABD'li bir komutan bu iddiayı gevşek ve yuvarlak ifadelerle tekzip etmiştir. ABD'nin sınırlarımızın hemen yanı başında ne işi vardır? PKK-PYD'yle ne yapmakta, hangi karanlık filmin galası için hazırlık içindedir?

Suriye'nin kuzeyindeki ağır sorunların müsebbibi ABD'dir, mihrak ABD'dir, kanlı müttefikler ise ABD-PYD-PKK'den müteşekkildir. Meselenin can alıcı, yürek yaralayıcı tarafı ise, Türkiye'nin insanlık düşmanı terör örgütleriyle aynı kareye giren bir ülkeyle NATO şemsiyesi altında birlikte çalışıyor olmasıdır. Aynı anda hem dost hem düşman olmak hangi hukuk, hangi adap, hangi demokratik erdem ve ortaklıkla tanımlanacaktır? Suriye'nin kuzeyinde geçtiğimiz yıllarda ilanı yapılan sözde kanton yönetimleri, küresel güçlerin terörizme verdiği altın pas, gösterdiği ibretlik kolaylık sayesinde kurulmuştur."

Ayn el Arap'ın işgal edildiğini, Cezire'nin istilaya uğradığını ve Afrin'in de tasallut ve abluka altına alındığını aktaran Bahçeli, 6 Ağustos 2012'de yaptıkları, "Ülkemize yönelen tehditleri en aza indirmek amacıyla, batı ucu Afrin'i, doğu ucu Kandil'i içine alacak şekilde tesis edilecek hilal şeklindeki güvenlik kuşağı bir an önce sağlanmalı ve icra edilmelidir." şeklindeki çağrıyı hatırlattı.

Türkiye'nin şu anda sınırlarının diğer yakasından kaynaklanan muazzam bir tehdit dalgasına muhatap olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Halep'in en büyük ilçesi olan, doğusu Azez'e, batısı Hatay'a, kuzeyi Kilis’e komşu bulunan Afrin'de terör devletinin provaları yapılmaktadır. Amanos Dağları Afrin'e açılan penceredir ve bu yolla teröristler yıllar içinde vatana sızmış, hain ve kanlı eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Şunu herkes görmelidir ki Afrin'de Ankara'nın kuyusu kazılmaktadır." dedi.

Bahçeli, Münbiç'in PYD/PKK'nın hakimiyetinde olduğunun ve terör koridorunun Akdeniz'e ulaşabilmesi için burasının oldukça stratejik önem taşıdığına değinerek, "ABD, bu maksada, gözü dönmüşçesine yardım ve yataklık etmektedir. Afrin, Türkiye'nin sınır güvenliğini emniyete almak için temizliği mecburi olan stratejik bir noktadır. Halep'in bu ilçesi terörizmin esaretinden kurtarılırsa, PYD/YPG'li caniler Münbiç'ten sökülüp atılırsa, Suriye'nin kuzeyinde hainlerin barınma imkanı, tutunma ihtimali kalmayacaktır." ifadesini kullandı.

"ABD'nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kütahya'da, günlerdir beklenen Afrin operasyonun sahada fiilen başladığını ilan ettiğini hatırlatan Bahçeli, "Nihai olarak 'Zeytin Dalı' isimli askeri harekat dün saat 17 itibariyle yıldırım gibi hainlerin tepesine inmiş ve icra edilmiştir." diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygıyla yaklaşarak bölgesel istikrar ve güvenlik için devreye girdiğini bildirdi.

Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu operasyon için gerekli askeri, siyasi ve diplomatik tüm hazırlıklar tam bir uyum ve dengeyle yapılmıştır. Artık terör örgütü PYD/PKK'ya Afrin'in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç'in mezar olması yegane ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir.

ABD'nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında kamufle edilen PYD-YPG'nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir. Bunun başka yolu kalmamıştır. Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın. Ya istiklal ya ölüm, ya zafer ya da son nefere, son nefese kadar şehadet. Bilinsin ki Kerkük'e 5 bin bozkurtla gidecek kadar gemileri yakan milliyetçi-ülkücü hareket, yeri gelirse, ihtiyaç hasıl olursa, 'Ha ekmeğini yediğim ha kefenini giydiğim ülkem' diyerek, binlerce gönüllüsüyle Türkiye'nin kudretini tescil için Afrin'in boğazına çökecektir. Yetmedi, Münbiç'e gök gürlemesini andıran bir imanla sel gibi akacak, mızrak gibi saplanacaktır.

Gözümüz karadır, zira mevzu bahis vatandır. Şakamız yoktur, zira konu milletin bağımsızlığı ve güvenliğidir. Kahraman Mehmetçik yalnız değildir, nice Mehmetler vatan sathında onlara katılmak için hazırdır. Hükümet yalnız değildir, Milliyetçi Hareket Partisi yanındadır. Devlet asla yalnız değildir, millet vardır ve ayaktadır. Türkiye'ye kanlı silahlarını çevirenler buna pişman edilmelidir. Mücadeleyse mücadele, cansa can, feda olsun vatana diyor, Allah’tan kahramanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum."

"İnancım odur ki Afrin darmadağın edilecektir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, terör koridoruyla İsrail'in nefes almasının planlandığını vurgulayarak, İran'a karşı tampon bir bölgenin oluşturulmasının dayatıldığını belirtti.

Enerji kaynaklarının denetim ve kontrolünün sümen altından bekletilen gündem başlıkları arasında olduğuna dikkati çeken Bahçeli, "ABD, PYD/PKK'yı silahlandırarak önce düzenli orduya kavuşmasını, sonra da siyasi kimlik ve tanınma kurgusuyla devletleşmesini amaçlamaktadır. Bir NATO üyesi olan Türkiye'nin sınırlarında, bir başka NATO üyesi ülke tarafından terör örgütlerinden müzahir ve devşirilmiş bir alan yaratılması gündemdedir. Bu durum NATO'nun kuruluş ilkelerine tamamen aykırıdır. Bu durum uluslararası hukuka göre suçtur." ifadesini kullandı.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin Afrin'e operasyon düzenleneceğine ilişkin açıklamaları olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

"Bir kısım zevat ise davulla, zurnayla bir devletin yapacağı operasyonu duyurmayacağını ileri sürmüştür. Bunlar değerlendirme yanlışına düşmüşlerdir. Hükümet haklı olarak kamuoyu hazırlamıştır. Milli dayanışma zinde tutulmuştur. Uluslararası toplum nezdinde harekatın meşruiyeti pekiştirilmiştir. Ülkemizin uluslararası hukuktan doğan hakları paylaşılmıştır. NATO uyarılmış, milli güvenlik ve egemenlik haklarımızın tehlike altında bulunduğu ısrarla hatırlatılmıştır. Genelkurmay Başkanı Brüksel’de toplanan NATO Askeri Komitede konuşmuş, MİT Müsteşarıyla birlikte 18 Ocak'ta Rusya’ya gitmiştir. PKK'nın rezilce yardım dilendiği Rusya’nın desteği değilse bile, göz yumması için çaba sarf edilmiş, hava sahasının Türk savaş uçaklarına açılması konusunda yoğun çalışmalar sergilenmiş ve çok şükür netice alınmıştır. ABD çelişkili açıklamalarla durumu kurtarmaya, açığını kapatmaya, terör örgütleriyle girdiği karanlık tüneli örtbas etmeye çabalamıştır. Ancak çırpınışlar beyhudedir."

Bahçeli, Türkiye'nin yoğun diplomasi turlarıyla, açık ikaz ve ihtarlarıyla tüm dünyanın dikkatini Afrin'e çektiğini belirterek, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye'yle yakın iş birliğinden bahsettiğini, Türkiye'nin kaygılarına kulak verdiklerini açıkladığını söyledi.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Madem kaygılarımıza kulak veriyorsunuz, madem yakın işbirliği diyorsunuz, o zaman ne geziyorsunuz Suriye'nin kuzeyinde, ne arıyorsunuz terör örgütlerinin kanlı nefeslerinin tam ortasında? ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin PKK'lı teröristlerle ilgili kaygılarını gidermek için yakın çalışacaklarını söylemektedir. Bu bakana diyorum ki, ayağımıza dolaşmayın, başka bir şey istemeyiz. Bir yanda yakın çalışacağız dersiniz, diğer yanda PKK'nın sırtını sıvazlarsınız. Hem Türkiye ile stratejik ortak olup, hem de PYD-PKK-YPG ile operasyonel ortaklık kurmak tek kelimeyle rezalet, cinayet ve hıyanettir. Türk milleti bunu yutmaz, bu tuzağa düşmez, bu zehri yemez."

Türkiye'nin uyarılarına rağmen PYD/PKK'yı koruyup kollayan ve sözlerini tutmayan ABD'nin Suriye'de "teröristlerden kurulu sözde kuzey ordusu" ile bardağı taşırdığını belirten Bahçeli, "Bundan sonra Türkiye'nin teröristleri yakaladığı, bulduğu, üredikleri mahal ve yerlerde imha etmesi tarihe ve ecdada karşı ertelenemez bir görevdir. Bu görev şeref bahsidir, hamdolsun yerine getirilecek, inancım odur ki Afrin darmadağın edilecektir. Bundan kaçış kurtuluş yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar