Son çıkarılan cenazeler parmak izi ve DNA incelemesiyle ailelere teslim ediliyor

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında ulaşılan son 15 cenazenin kimlikleri parmak izi ve DNA karşılaştırmasıyla belirleniyor. Dün gece Soma'daki madenden çıkarılan 15 madencinin cenazeleri, Akhisar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Tanınmayacak...

Google Haberlere Abone ol
Son çıkarılan cenazeler parmak izi ve DNA incelemesiyle ailelere teslim ediliyor

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında ulaşılan son 15 cenazenin kimlikleri parmak izi ve DNA karşılaştırmasıyla belirleniyor.

Dün gece Soma'daki madenden çıkarılan 15 madencinin cenazeleri, Akhisar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Tanınmayacak halde olan madencilerin kimlik tespitinin belirlenmesi için parmak izi karşılaştırması yapıldı. Ayrıca birinci derece yakınlarından tükürük örneği alınarak DNA karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Parmak izi karşılaştırmasıyla kimlik tespiti yapılan 5 madencinin cenazesi toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edildi. 10 10 işçinin cenazesi ise kimlik tespiti için DNA karşılaştırması için bekliyor. Yakınları kayıp olan aileler de, DNA ve parmak izi sonuçlarının çıkması için Akhisar Devlet Hastanesi önünde bekleyişini sürdürüyor.

Maden faciasında hayatını kaybedenlerden evli ve 1 çocuk babası 37 yaşındaki Mustafa Kocabaş'ın cenazesinin parmak izi incelemesi sonucu belirlendiği öğrenildi. Maden mühendisi olan İbrahim Çelik'in anne babası da oğullarının kimlik tespitinin ardından cenazelerini almak için hastane bahçesinde bekleyişini sürdürüyor. Mühendis Çelik'in, ekibindeki 40 kişinin dışarı çıkmasına yardım ettikten sonra tekrar içeri girdiği ve bir daha çıkamadığı öğrenildi. Maden Mühendisi Çelik'in cenazesi, memleketi Denizli'de toprağa verilecek.

Öte yandan ailelerin bulunduğu bölge bariyerlerle çevrilirken basın mensuplarının ailelerinin yanına gitmesine izin verilmiyor.

CİHAN

Yorumlar