Son bir ayda 3 madenci kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde işe gitmek için evinden çıkan maden işçisi Erman Çetin (50) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Son bir ayda 3 madenci kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde işe gitmek için evinden çıkan maden işçisi Erman Çetin (50) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Emekli madencisinin ölümü ailesini üzüntüye boğarken, son bir ay içerisinde kalp krizinden dolayı 3 işçinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Olay, Ereğli' ye bağlı Ömerli mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Kandilli Beldesinde özel maden ocağında çalışan Erman Çetin (50) sabah 06.20 sularından işe gitmek için geldi otobüs durağında kalp krizi geçirdi. Çevredeki vatandaşların yardımına koştuğu Erman Çetin için sağlık ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları tüm müdahalelere rağmen madenci Erman Çetin'i kurtaramadı. Özel hastane morguna kaldırılan Erman Çetin'in akrabaları ve arkadaşları acı haberi alır almaz göz yaşları içerisinde hastaneye akın etti.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Armutçuk müessesinden emekli olan ve özel maden ocağında çalışmaya devam eden Elektronik ustası Erman Çetin'in yapılan otopsisinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenildi. Hayatını kaybeden Maden işçisinin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Diğer yandan 19 Şubat tarihinde yerin 500 metre altında kalp krizi geçiren maden işçisi evli iki çocuk babası Ersin Erdoğan (38) ile bir ay önce özel maden ocağında çalışan evli ve 3 çocuk babası Şaban Adıgüzel de kalp krizi sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi.

2 BİN İŞÇİNİN ÇALIŞTIĞI KURUMDA DOKTOR YOK

Ereğli İlçesine bağlı Kandilli Beldesi’nde TTK’ da bin 200, özel maden ocağında ise 800 işçi çalışıyor. Yaklaşık bin kişinin yaşadığı Kandilli Beldesi’nde acil durumlarda müdahale edebilecek doktor bulunmadığı öğrenildi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda Kandilli Beldesi’ne mutlaka 112 sağlık istasyonu kurulmasını istemiş ve bunun için kendilerine hiçbir ücret talep etmeksizin sendika binasından yer tahsis etmeye hazır olduklarını bildirmişti. Sendika yetkilileri Kandilli Beldesi’ne en yakın sağlık merkezinin 17 kilometre olduğunu, iş kazası yada kalp krizi gibi vakalar da ambulansın gelip hastaneye varıncaya kadar yaklaşık 45 dakika vakit kaybettiklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar