Son ankette MHP sürprizi

Muhtemel bir seçim durumunda son dönemlerde AK Parti'ye verdiği destekle öne çıkan MHP'nin çıkış yaptığı, HDP ve İyi Parti'nin ise bara altında kaldığı görüldü. Ankete göre AK Parti'nin oyu yüzde 45, CHP'nin oyları ise yüzde 23 civarında görünüyor. Aynı ankette Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorular da soruldu. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve MHP adayını destekleyenler toplam oy oranı yüzde 57 olarak göründü.

Google Haberlere Abone ol
Son ankette MHP sürprizi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve yerel seçimlerin yapılacağı 2019 yılına bir yıl kaldı. Seçimlere katılacağını beyan eden partilerin oylarındaki son durum ise Konsesüs Araştırma Şirketi tarafından Habertürk için yapıldı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı tarafından sonuçları paylaşılan anketten sürpriz sonuçlar çıktı. Ankette Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sorular da soruldu.

Konsensüs'ün son anketinden, son günlerde AK Parti'ye verdiği destekle CHP ve HDP tarafından sık sık eleştirilen MHP'nin aslında doğru yolda olduğunu gösteriyor. Çünkü, baraj altında kalacağı iddia edilen MHP son ankette yüzde 10'un üzerinde görünüyor. Daha önceki bazı anketlerde MHP'nin baraj altında, HDP ve İyi Parti'nin ise baraj üstünde gösterilirken Konsensus'un anketinde MHP sürpriz bir şekilde baraj üstünde, HDP ve İyi Parti ise barajın altında kaldığı görüldü. 

Buna göre katılımcıların “İlk genel seçimde hangi partiye oy vereceksiniz?” sorusuna verdiği yanıtlar şu şekilde:

AK Parti: Yüzde 44.9

CHP: Yüzde 23.7

MHP: Yüzde 10.6

HDP: Yüzde 9.1

İYİ Parti: Yüzde 2.7

Diğer: Yüzde 2.2

Cevap yok: Yüzde 2.0

Kararsız: Yüzde 2.1

Geçersiz: Yüzde 0.7

Oy vermeyecek: Yüzde 2.

HANGİ PARTİNİN CUMHURBAŞKANI ADAYINA OY VERİLECEK?

Araştırmada "Adayın kimliği belli olmaksızın, siyasi parti bazında hangi partinin adayına oy verilecek?" sorusunun cevabı şöyle çıktı:

AK Parti’nin adayı: Yüzde 48.1

CHP’nin adayı: Yüzde 25.1

MHP’nin adayı: Yüzde 11.9

HDP’nin adayı: Yüzde 9.6

İYİ Parti’nin adayı: Yüzde 2.9

Diğer: Yüzde 2.4.

ERDOĞAN'I İSTER MİSİNİZ?

Konsensus katılmımcılara şu soruyu da sordu: “2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olmasını ister misiniz?”

İsterim: Yüzde 47

İstemem: Yüzde 43

Fark etmez: Yüzde 10.

KILIÇDAROĞLU'NU İSTER MİSİNİZ?

“Kemal Kılıçdaroğlu aday olsun mu?” sorusuna verilen yanıtlar ise şöyle:

İstemem: Yüzde 59

İsterim: Yüzde 27

Fark etmez: Yüzde 14.

Diğer liderlerin 'istenmeme' oranları şöyle:

Bahçeli: Yüzde 66

Akşener: Yüzde 69

Demirtaş: Yüzde 79.

Yorumlar

afrin'e girmeliyiz Başka çaremiz yok Remzi
eleştirmen yalan yandaş haberler. sonar'ın açıkladığı son anketi gözlerine soksan da görmezler. bu siteyi de kara listeye aldık. reziller
Murat Beauregard