Soma’nın acısını resmeden minikler harçlıklarını bağışladı

Özel Çağlayan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Soma’da yaşanan maden faciasının acısını resmetti. Facianın resim ve fotoğrafları okulda sergiye açılırken, öğrenciler bir günlük harçlıklarını Soma’ya bağışladı. Şanlıurfa’da...

Google Haberlere Abone ol
Soma’nın acısını resmeden minikler harçlıklarını bağışladı

Özel Çağlayan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Soma’da yaşanan maden faciasının acısını resmetti. Facianın resim ve fotoğrafları okulda sergiye açılırken, öğrenciler bir günlük harçlıklarını Soma’ya bağışladı.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Özel Çağlayan Okulu öğrencileri, 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının acısını resmetti. Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan resim ve karikatürler okulda sergilendi. Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan sergi okul koridorunda açıldı. Sergiye ayrıca bağış kutusu bırakıldı. Baret ve bir avuç kömürü de bağış kutusunun yanına bırakıldı. Sergiyi gezen öğrenciler, harçlıklarını bağış kutusuna atarak, Soma’da yetim kalan arkadaşlarının acısına ortak olmak istedi.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yunus Özmen, sergiyi gezen öğrencilerin orada yaşanan acıların ve felaketin büyüklüğünün farkına vardıklarını, böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını dilediklerini ifade etti. Özmen, öğrencilerin, sergiyi gezerken duygulandıklarını ve bazılarının gözyaşlarını tutamadığını belirtti.

Okul Müdürü Mustafa Üsküplü ise Soma’daki acının ülkenin ortak acısı olduğunun altını çizdi. Maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Üsküplü, “Soma'da yaşanan büyük felaket ülkemizi ve dünyayı yasa boğdu. Bu, ortak acımızdır. Bu acıların karşısında elimizden gelen dua etmek ve bir nebze olsun ailelerine yardım etmektir. Bu amaçla öğrencilerimiz bir günlük harçlıklarını Soma’daki ailelere bağışladı. Şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

CİHAN

Yorumlar