Soma’nın acısını Bursalı spastik engelliler de paylaştı

Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir dizi eğlence ve etkinlik düzenleyen Bursa Dr. Ayten Bozkaya Spastik Engelliler Hastanesi, Soma’da yaşanan maden kazası sonrasında eğlenceleri iptal etti. 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebeti...

Google Haberlere Abone ol
Soma’nın acısını Bursalı spastik engelliler de paylaştı

Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir dizi eğlence ve etkinlik düzenleyen Bursa Dr. Ayten Bozkaya Spastik Engelliler Hastanesi, Soma’da yaşanan maden kazası sonrasında eğlenceleri iptal etti.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebeti ile Bursa Dr. Ayten Bozkaya Spastik Engelliler Hastanesi’nde düzenlenen ve hastanede tedavi gören spastik engellilerin hünerlerini sergileyeceği çocuk şenliği, buruk geçti. Şenliğin eğlence kısmı ve gösteri kısmı Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası sonrasında iptal edildi. Soma’da ölenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Çetin Bakır, "Dün somada yaşanan madem kazası nedeniyle çok üzüntülüyüz. Bu sebeple prograb akışımızda bazı değişiklikler yaptık. Folklor gösterimizi, müzikli etkinliğimizi iptal ettik." dedi.

Ardından Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Yavuz Baştuğ ve Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akar’ın konuşmasının ardından program devam etti. Konuşan Opr. Dr. Yavuz Baştuğ ve Dr. Özcan Akar’da Soma’da ki acı haberden dolayı duydukları üzüntülerini dile getirip, taziyelerini iletti.

Protokol konuşmalarının ardından hastanede yatan Enes Yılmaz isimli çocuğun annesinin yaşadıklarını anlatması duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Gözyaşları içinde spastik özürlü bir çocuk annesi olmanın zorluklarını anlatan minik Yılmaz’ın annesi, salonda bulunan hemen herkesi ağlattı.

CİHAN

Yorumlar