Somalili öğrenciler maden şehitleri için hatim indirdi

Manisa'nın Soma ilçesindeki Özel Birlik Anadolu Lisesi'nde okuyan Somalili öğrenciler, maden faciasında şehit olanlar için okudukları hatimlerin duasını maden şehitliğinde yaptı. Facianın ardından belediye mezarlığında oluşturulan şehitlik,...

Google Haberlere Abone ol
Somalili öğrenciler maden şehitleri için hatim indirdi

Manisa'nın Soma ilçesindeki Özel Birlik Anadolu Lisesi'nde okuyan Somalili öğrenciler, maden faciasında şehit olanlar için okudukları hatimlerin duasını maden şehitliğinde yaptı.

Facianın ardından belediye mezarlığında oluşturulan şehitlik, ziyaretçi akınına uğruyor. 2011-2012 eğitim öğretim yılında Somali'den gelip Özel Birlik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören altı öğrenci, hatim duasını maden şehitliğinde yaptı. Mezarlığa öğretmen ve Türk öğrenci arkadaşlarıyla birlikte giden Somaliler, burada madenciler için dua etti, Fatiha okudu, şehit ailelerinin acısını paylaştı.

Geçirdikleri zor zamanlarda Türk halkının kendilerini yalnız bırakmadığını dile getiren Hassan Muhammed, "Zor zamanlarınızda bize destek olan Soma halkına minnettarız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabır diliyoruz. Biz Somalili öğrenciler olarak onların acılarını paylaşıyoruz." dedi.

İbrahim Abdülkadir de şunları söyledi: "Özel Birlik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Soma halkı adına, maden ocağında şehit olan ağabeylerimin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Maden ocağından sağ olarak kurtulanlara Allah sabır versin. Biz maden şehitlerimiz için hatim yaptık, buraya onun duası için geldik. Allah kabul etsin. Maden ocağında hayatını kaybeden maden işçileri için çok üzüldük. Dualarımız onlarla inşallah."

Daha sonra Somalili öğrenci Salah İbrahim, hatim duasını yaptı. CİHAN

Yorumlar