Somalili öğrenciler ile gönüllüler buluştu

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Trabzon Şubesi, 3 yıldır eğitimlerine Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları’nda devam eden Somalili kız öğrencilerle, derneğin gönüllülerini buluşturdu.     Beşirli’deki...

Google Haberlere Abone ol
Somalili öğrenciler ile gönüllüler buluştu

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Trabzon Şubesi, 3 yıldır eğitimlerine Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları’nda devam eden Somalili kız öğrencilerle, derneğin gönüllülerini buluşturdu.

    Beşirli’deki Değirmen Kafe’de düzenlenen buluşma programına Trabzon şubesi gönüllüleri, bağışçılar ve 10 Somalili kız öğrenci iştirak etti. Eğitimleri kolej tarafından, burs, yol ve diğer masrafları ise Kimse Yok Mu Derneği tarafından karşılanan 10 Somalili kız öğrenci, Afrika’da 2 su kuyusu açılması için bağışta bulunan emekli öğretmen Melahat Bilgin’e teşekkür etti.

    Programda Dr. Meryem Sarpkaya, 2013 Ramazan’ında gittiği Mali ile ilgili izlenimlerini paylaşarak “Mali’de Kimse Yok Mu Derneği Trabzon Şubesi’nin organizasyonu ile kumanya dağıtımı yaptık. Bu Ramazan ayında da gitmeyi planlıyorum. Bu iş gönül işi. Dil, din, ırk ayrımı yapılmadan muhtaç insanlara yardım götürülmesi gerekiyor. Ayrıca mübarek üç ayların içerisinde olduğumuz bu günlerde şimdiden Ramazan yardım programlarının hazırlıkları yapılmalı. Yurt içi ve yurt dışı yardım programlarına katılmak için dernek yetkilileri ile görüşerek yardım organizasyonları yapılabilir. Herkesin yapabileceği bir yardım illaki vardır. Önemli olan içimizdeki yardım duygularını harekete geçirmek.” dedi.

    Öğrencilerin akıcı bir Türkçe ile Trabzon izlenimlerini anlattığı programda, Melahat Bilgin, Kimse Yok Mu gönüllülerine yaptıkları çalışmalardan dolayı imrendiğini belirterek duygularını, “Keşke yaşım genç olsaydı da sizler gibi aktif çalışabilseydim.” diye ifade etti. Somalili kızlar da Melahat Hoca'ya sağlık ve sıhhati için dua etti CİHAN

Yorumlar