Somalili öğrenciler harçlıklarını Soma’ya bağışladı

Türk halkının, yoklukla mücadele ettikleri için yardıma koştuğu Somali'den Malatya'ya gelen lise öğrencileri, burslarından artırdıkları paraları Soma’da maden faciasında yaşamını yitirenler için başlatılan yardım kampanyasına bağışladı....

Google Haberlere Abone ol
Somalili öğrenciler harçlıklarını Soma’ya bağışladı

Türk halkının, yoklukla mücadele ettikleri için yardıma koştuğu Somali'den Malatya'ya gelen lise öğrencileri, burslarından artırdıkları paraları Soma’da maden faciasında yaşamını yitirenler için başlatılan yardım kampanyasına bağışladı.

Özel Rahime Batu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul, Soma’da yaşanan acı olayın herkesi derinden üzdüğünü belirtti. Maden ocağında gerçekleşen acı olayın mağdurlarına yardımcı olmak istediklerini söyleyen Ercul, bu çerçevede faciada yaşamını yitiren aileler için okul çapında yardım kampanyası başlattıklarını belirtti. Karınca kararınca herkesin imkanları oranında bağış yaptığını söyleyen Ercul, “Maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin yaralarını sarmak adına ülke çapında herkes bir şeyler yapıyor. Biz de bunlara katkı sunmak istedik. Öğrencilerimiz duyarlılık göstererek kampanyaya destek oldu. Yardım kampanyasına Somali’den 2 yıl önce Türkiye'ye gelen ve okulumuzda öğrenim gören 12 Somalili öğrencimiz de katıldı. Onlar da burslarından artırdıkları paraları bağışladı” dedi.

Somalili 11. sınıf öğrencisi Bashır Mohamed Abdulkadır, Soma’da gerçekleşen kazanın üzdüğünü ifade etti. Kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Bashir, “Allah (CC) hem Türkiye’ye hem Somali’ye ve dünyaya bu şekilde elim kazalar yaşatmasın.” dedi.

Abdülvudud Muhammed de Soma’da evine ekmek götürmek isterken yaşamını yitiren, canını veren işçilerin ailelerine katkı sunmak için kampanyaya katıldığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar