Somalili gencin büyük başarısı parmak ısırttı

Peygamber Yolu Derneği'nin düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı yarışmaya Somali’den Erzincan’a gelen Somalili Omar Ahmed Mustafa Abdile damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Somalili gencin büyük başarısı parmak ısırttı

Peygamber Yolu Derneği'nin düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı yarışmaya Somali’den Erzincan’a gelen Somalili Omar Ahmed Mustafa Abdile damgasını vurdu. Erzincan'da il birincisi olan Somalili Omar Ahmed Mustafa Abdile, Doğu Anadolu bölgesinde 7. olurken Türkiye genelinde de 112. olmayı başardı.

    Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sav) hayatını daha iyi anlama ve kitap okuyama teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesine Erzincan’da 5 bin 500 kişi katılım göstermişti. Lise kategorisinde birinciliğe eğitim-öğretimini Erzincan’da sürdüren Somalili Omar Ahmed Mustafa Abdile damgasını vurdu. Somalili genç, kendi kategorisinde 565 kişi arasında Erzincan birincisi olurken, Doğu Anadolu Bölgesinde 7’nci ve Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin kişi arasında 112’nci olma başarısı gösterdi.

    Yarışma sonrasında duygularını anlatan Omar Ahmed Mustafa Abdile, “Öncelikle bu dereceyi bana nasip eden Allah’a şükürler olsun. ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına katıldığım için çok mutlu oldum. Dereceye girmeme de daha çok memnun etti beni. Yarışma için çalışmalar yaptım. Kendime göre bir çalışama ayarladım. Daha önceden de peygamber efendimizi okudum. Bizim orada da Arapçasını okumuştum. Şimdi bir daha baştan öğrenmiş oldum tekrar. Hatırladım. Hepsini hemen hemen bilmiş oldum. Allah’a şükürler olsun.” dedi.

    Omar Ahmed Mustafa Abdile’nin okuduğu Hacı Ali Akın Özel Otlukbeli lisesi Okul Müdürü Zafer Gömleksiz, “Omar Ahmed Mustafa Abdile 3 yıl önce Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile ülkemize gelen burada lise öğretimini tamamlamak için gelen öğrencilerden. Omar şuan bizim lise 3 sınıfta okuyan eğitimini tamamlamak üzere olan öğrencilerimizden. Peygamber Yolu Derneği'nin düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı Peygamber Efendimizin hayatını konu alan yarışma yapıldı. Omar çok güzel hazırlandı bu yarışmaya. Kendisini tebrik ediyoruz. Şöyle bir güzellik oldu yarışmada. Omar kendi kategorisinde birinci oldu. Yine kendi kategorisinde Doğu Anadolu da 7. oldu. Türkiye genelinde de yine kendi kategorisinde de 112 oldu. Bu yarışmaya yaklaşık bir buçuk milyon kişi katıldı. Biz başarısından dolayı Omar’ı tebrik ediyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da hem Efendimizle ilgili hemde kendi yaşantısında çok güzel yerlere geleceğini ümit ediyoruz. Burada aldığı eğitimi de kendi vatanına gittiğinde buradaki değerlerini, buradaki güzellikleri taşıyıp kendi ülkesine milletine, vatanına ve daha çok dünyamız insanına inşallah faydalı olacağını ümit ediyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar