Somalili doktor 'şifa'yı İzmir'de buldu

Somali'de kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapan Dr. Alasiis Haji, böbreğindeki taşlardan kurtulmak için Türkiye'yi tercih etti.

Google Haberlere Abone ol
Somalili doktor 'şifa'yı İzmir'de buldu

Somali'de kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapan Dr. Alasiis Haji, böbreğindeki taşlardan kurtulmak için Türkiye'yi tercih etti. İzmir'deki Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi'nde, endoskopik yöntemle ameliyata gerek kalmadan sağlığına kavuştu.

57 yaşındaki jinekolog Dr. Haji, sol böbreğindeki ağrılar sebebiyle ülkesinde hastaneye gittiğini ve taş tespit edildiğini belirterek, "Bu taşların alınması için daha önce de sağlık alanındaki başarılarını duyduğum, Türkiye'deki Şifa Üniversitesi Hastanesi'ni tercih ettim. Bu amaçla İzmir'e geldim. Burada yaklaşık bir saat süren başarılı bir operasyonla, ameliyata gerek kalmadan böbreğimdeki taşlardan kurtuldum. Doktorlarım çok iyiydi ve buradan çok memnun ayrılıyorum." dedi.

Alasiis Haji'nin sol böbreğindeki taşları endoskopik yöntemle alan ekibin başındaki üroloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Öztürk, bugüne kadar bu yöntemle 700 kadar hasta tedavi ettiklerini söyledi. Öztürk, hastasıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Hastamız, ülkesinde ultrasonografi yaptırıyor. Ultrasonda böbreğinde taş olduğu saptanınca, bizim ülkemize gelip hastanemize müracaat etti. Burada yaptığımız tetkiklerinde sol böbrek içerisinde bir, sol böbrek kanalında da 1 santimetre çapında olmak üzere iki taş tespit ettik. Aynı seansta hem böbrek kanalındaki taşa endoskopik yöntemle müdahale ettik hem de perkütan dediğimiz yöntemle sırt bölgesinde 1 santimetrelik bir yara açarak, böbrek içerisine girip o taşları kırmadan tek parça halinde aldık. Başarılı bir ameliyat oldu, hastamızı iki gün misafir ettikten sonra taburcu ediyoruz." CİHAN

Yorumlar