Somali'de öldürülen güvenlik görevlisi toprağa verildi

Somali'nin Başkenti Mogadişu'da Türk Hava Yolları'na (THY) güvenlik hizmeti sağlayan şirketin aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Sadettin Doğan son yolculuğuna uğurlandı. Doğan'ın cenazesi Üsküdar'daki...

Google Haberlere Abone ol
Somali'de öldürülen güvenlik görevlisi toprağa verildi

Somali'nin Başkenti Mogadişu'da Türk Hava Yolları'na (THY) güvenlik hizmeti sağlayan şirketin aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Sadettin Doğan son yolculuğuna uğurlandı. Doğan'ın cenazesi Üsküdar'daki Selimiye Camii'nde düzenlenen askeri törenden sonra Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sadettin Doğan'ın cenazesi GATA'dan alınarak askerlerin omuzlarında Selimiye Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Baba Raif Doğan, Anne Şehinaz Cennet Kahraman, Oğlu Ulaş Doğan, eşi Sabiha Doğan ile Kuzey Deniz Saha Kurmay Başkanı Kurmay Albay Zekeriya Değirmencioğlu, Somali'nin Maliye Bakanı Abdullahim Muhammed Nuh, Ergenekon sanığı Levent Bektaş ile Doğan'ın arkadaşları ve askerler katıldı. Cenaze törenine Doğan'ın annesi Şehinaz Cennet Kahraman'ın feryatları damga vurdu. Oğlunun cenazesini görünce sinir krizleri geçiren anneyi sakinleştirmek kolay olmadı. Camii avlusunda olay ilgili açıklama yapan Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Doğan'ın o gün bazı Türk şirketlerini ziyarete gittiğini ve serbest gün dolayısı ile zırhlı araç kullanmadığını söyledi. Somali'de benzeri saldırıların daha önce de yaşandığına dikkat çeken Çetin, bunun Türkiye'nin bölgedeki çalışmalarına yönelik bir saldırı olduğunu dile getirdi. Sadettin Doğan'ın diğer akrabalarının da 'saldırıyı El Kaide'nin düzenlediğini iddia etmesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Araya giren diğer vatandaşlar gerginliğin büyümesini önledi.

Saldırının meydana geldiği Somali'nin Maliye Bakanı Abdullahim Muhammed Nuh da camiye gelerek aileye taziyelerde bulundu. Gazetecilere kısa bir açılama yapan Nuh 'Şahsen çok iyi bir adamdı. Somali de tanımayan yoktu. Bu olayın arkasında kim varsa kalbinin Somalili olmadığını biliyoruz. Türk kardeşlerimiz gerçekten Somali'de çok seviliyor. Bu tip olayları Somalili bir insanın yaptığına inanmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık konuyla ilgileniyor. Yapanları adaletin önüne çıkartılmasının emrini verdi. Bunu kimin yaptığının soruşturmaları devam ediyor. Aileye başsağlığı diliyoruz." şeklinde konuştu. Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Doğan'ın cenazesi yine askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Doğan askeri törenle Çengelköy Mezarlığı'ndaki ebedi istiratgahına götürüldü.

Doğan cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

,

.

CİHAN

Yorumlar