Somalı madenciler Ankara'ya gitmek için yola çıktı

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasından sonra kendilerine verilen sözleri hatırlatmak isteyen Somalı madenciler Ankara'ya gitmek için yola çıktı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'e bağlı Dev-Maden...

Google Haberlere Abone ol
Somalı madenciler Ankara'ya gitmek için yola çıktı

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasından sonra kendilerine verilen sözleri hatırlatmak isteyen Somalı madenciler Ankara'ya gitmek için yola çıktı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'e bağlı Dev-Maden Sen üyesi olan maden işçileri, dün akşam saatlerinde Cengiz Topel Meydanı'nda toplandı. İşçiler otobüslere binmeden önce 'Zafer direne direne emekçinin olacak', 'Katiller hesap verecek' sloganları atıp pankart açtı.

Dev-Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgülü, yaptığı açıklamada, "Şimdi bilindiği gibi daha önce verilmiş olan sözler var. Bu sözler içinde ölen madenci şehitlerimizin ailelerine yardımlarla ilgili olanlar var. İşçi sağlığı ve işçi güvenliği, çalışma koşulları bakımından alanlardaki düzenlemeler var. Bu sözlerin tam olarak ve eksiksiz bir şekilde tutulmasını istiyoruz. Evet buraya Somalı madenciler, Soma'daki diğer arkadaşları için, kendileri için, aileleri için gidiyorlar ama yalnızca kendileri için bu, Somalılar için, bütün madenciler için, taşeron cehenneminde ezilen, hakları gasp edilen diğer bütün işçiler için gidiyorlar. Meclis başkanımızdan randevu alındı. Siyasi partilerimizin gruplarıyla görüşülecek. İşçiler yarın görmek istiyor. Acaba bu doğal hakları verilen sözler karşılığında buna karşı çıkan, buna ilgisiz kalan milletvekillerimiz, siyasi partimiz var mı, yok mu, onu görmek istiyorlar" dedi.

Açıklamaların ardından 150 kişi otobüslere binerek Ankara'nın yolunu tuttu. CİHAN

Yorumlar