Soma’daki maden faciasıyla ilgili İzmir Barosu suç duyurusunda bulundu

İzmir Barosu, Soma’da yaşanan maden faciasıyla ilgili Soma Holdingi A.Ş., yönetim kurulu üyeleri, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., yönetim kurulu ve kusuru savcılıkça belirlenecekler hakkında Soma Cumhuriyet Savcılığı’na kasten öldürme,...

Google Haberlere Abone ol
Soma’daki maden faciasıyla ilgili İzmir Barosu suç duyurusunda bulundu

İzmir Barosu, Soma’da yaşanan maden faciasıyla ilgili Soma Holdingi A.Ş., yönetim kurulu üyeleri, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., yönetim kurulu ve kusuru savcılıkça belirlenecekler hakkında Soma Cumhuriyet Savcılığı’na kasten öldürme, kasten yaralama suçlamasıyla tutuklama ve adli kontrol istemli suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir imzalı suç duyurusunda, suç tarihi olarak 13 Mayıs ve öncesi olarak belirtildi. İzmir Barosu, aralarında 8 firma yöneticisinin de bulunduğu ve savcılık tarafından sorumlu tespit edilecek kişilerle ilgili, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'na, tutuklama, adli kontrol, tedbir ve kazanç müsaderesi istemiyle Soma'daki maden faciasının, belirlenmesi durumunda sorumluları ve maden firması yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dilekçenin sonuç bölümünde ise, "Şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını, delillerin sağlıklı toplanabilmesinin sağlanması ve suçtan elde edilen malvarlıklarına el konulmasını teminen yukarıda saydığımız güvenlik tedbiri ve tedbirlere karar verilmesinin talep ederiz" denildi. Güvenlik tedbirleri ve önleyici tedbirlere ilişkin talepler’de ise “TCK 60/2. madde dikkate alınarak; eylemin tüzel kişiliğin yararına gerçekleştirildiği göz önüne alınarak, Soma Holding A.Ş. ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nın gerek suç mahallindeki mal varlıklarına ve gerekse aynı holdinge ait Zonguldak kömür işletmelerinde ve Mersin Krom İşletmelerindeki tüm mal varlıkları üzerine üçüncü kişilere devrini engellemek amacıyla tedbir konulması ve yargılama sonucunda müsadere kararı alınmasına karar verilmesini talep ederiz.”

CİHAN

Yorumlar