Soma'daki facia Muğla'da protesto edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde resmi rakamlara göre 282 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciası, Muğla'da maden işçileri, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar tarafından protesto edildi. 'Hükümet istifa, iş kazası değil iş cinayeti’...

Google Haberlere Abone ol
Soma'daki facia Muğla'da protesto edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde resmi rakamlara göre 282 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciası, Muğla'da maden işçileri, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar tarafından protesto edildi. 'Hükümet istifa, iş kazası değil iş cinayeti’ şeklinde sloganların atıldığı eylem olaysız şekilde sona erdi.

    Yatağan'daki maden ve enerji işçileri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve vatandaşlar Sınırsız Meydanı'nda protesto eylemi düzenledi. Soma'daki maden şehitleri için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan eylemde, "İş kazası değil, iş cinayeti, 'Hükümet istifa', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Her yer Soma, her yer direniş' şeklinde sloganlar atıldı.

    Daha sonra grup ellerindeki dövizlerle yürüyüşe geçerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne siyah çelenk bıraktı. Burada grup adına yapılan açıklamada "Soma'da yaşanılanlar bir kaza değil, açık bir cinayettir. 12 yıllık AKP iktidarı döneminde iş cinayetlerinde 12 bini aşkını işçi yaşamını yitirmiştir. Soma'da yaşanılan katliam bugüne kadar yaşanılan iş cinayetlerinin en son ve en acı halkası olmuştur. Türkiye'de her yıl maden ocaklarında onlarca işçi, iş cinayetlerine kurban gitmesine rağmen bugüne kadar yaşanılan ölümler karşısında hiçbir önlem alınmamış, göstermelik denetimler yapılmış, madenlerdeki çalışma koşullarıyla ilgili temel sorunlar gözardı edilerek, katliam gibi bir cinayete resmen davetiye çıkartılmıştır." dedi.

    Konuşmanın ardından grup, çeşitli sloganlar atarak tekrardan Sınırsızlık Meydanı'na kadar yürüyerek, burada oturma eylemine devam etti. CİHAN

Yorumlar