Soma'daki facia için yüzlerini kömürle boyadılar

Halk Evleri üyesi bir grup, Manisa Soma’da meydana gelen maden faciası sebebiyle işçi ölümlerine dikkat çekmek için Galatasaray Meydanı’nda eylem yaptı. Yüzlerini kömürle boyayan eylemcilerin oturma eylemi yaptı. Başlarına taktığı baretleri...

Google Haberlere Abone ol
Soma'daki facia için yüzlerini kömürle boyadılar

Halk Evleri üyesi bir grup, Manisa Soma’da meydana gelen maden faciası sebebiyle işçi ölümlerine dikkat çekmek için Galatasaray Meydanı’nda eylem yaptı. Yüzlerini kömürle boyayan eylemcilerin oturma eylemi yaptı. Başlarına taktığı baretleri polislerin önüne bırakan grup olaysız dağıldı.

Soma’da kömür madeninde meydana gelen patlamada 200’den fazla kişinin ölmesine tepki gösteren grup Tünel Meydan’da toplandı. ‘İş kazası değil katliam!’, ‘Maden ölümleri kaza değil, katliamdır’ pankartları taşıyan grup hükümet aleyhine slogan attı.

Galatasaray Meydanı’nda grup adına yapılan basın açıklamasında olaydan hükümetin sorumlu olduğu ifade edildi. Özelleştirilen bütün madenlerin kamulaştırılması gerektiği anlatılan açıklamada, “Güvencesiz çalıştırmaya son verilmeli, taşeron yasaklanmalıdır. Katliamın sorumlusu şirket patronları cezalandırılmalıdır. Böylesi bir katliamın yaşanmaması için herkesi göreve çağırıyoruz.” denildi.

Açıklamanın ardından başlarında baret bulunan eylemciler, güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisinin kalkanlarının önüne baretlerini bıraktı. Slogan atan eylemciler olaysız dağıldı.

‘YÜZLERİNİ KÖMÜRLE BOYADILAR’

Bu arada eylemin yapıldığı yerde yaklaşık 10 kişilik grup, maden ölümlerine dikkat çekmek için yüzlerini kömürle boyayıp oturma eylemi başlattı.

İNGİLİZ BAŞKONSOLOSLUĞU BAYRAKLARI YARIYA İNDİRDİ

Öte yandan İngiliz Başkonsolosluk binasındaki İngiliz bayrağının da Soma’daki facia sebebiyle yarıya indirildiği gözlendi. CİHAN

Yorumlar