'Soma'da yüreğimiz yandı, alın yazısı diye geçiştirilmemeli'

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Manisa Soma'da bir kömür madeni ocağında yaşanan felaketin 'alın yazısı' diyerek geçiştirilmemesi gerektiğini söyledi. CHP Manavgat İlçe Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü...

Google Haberlere Abone ol
'Soma'da yüreğimiz yandı, alın yazısı diye geçiştirilmemeli'

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Manisa Soma'da bir kömür madeni ocağında yaşanan felaketin 'alın yazısı' diyerek geçiştirilmemesi gerektiğini söyledi. CHP Manavgat İlçe Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Ahmet Öztürk, yaptığı açıklamada, Soma'da yaşanan üzücü ve yürek burkan acı olay karşısında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı buruk kutladıklarını kaydetti.

Soma'da 301 işçinin hayatını kaybetmesinin acısını yürekten hissettiklerini belirten Öztürk, yaşanan felaketi de işin fıtratında var, alın yazısı ve kader diyerek geçiştirilmemesi gerektiğini kaydetti. Öztürk, maden ocağında ihmali bulunanların yargı karşısına çıkartılarak hesap vermelerini beklediklerini ifade etti.

Soma'da yaşanan yürek burkan faciayı aylar öncesinden eczacı olan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından Meclis gündemine taşındığını hatırlatan Öztürk, "İktidar, maalesef milletvekilimiz Özgür Özel'in aylar öncesinden Meclis'teki çığlığını duymazdan geldi. Soma'da yüreğimiz yandı. Milletçe derin üzüntü içindeyiz. Ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 95 yıl dönümünü buruk bir şekilde kutluyoruz. Hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. " dedi.

Öztürk, AKP iktidarının 12 yıl içinde milli bayramlarının içinin bilinçli bir şekilde boşaltarak özündeki milli kaynaşma ve kardeşlik ruhunu yok ettiğini iddia etti. CİHAN

Yorumlar