Soma'da yaz okulu açıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde ilçede 12 farklı branşta antrenörlük yaz okulu kursları açıldı.Bakanlığın yaz okulunda antrenörlük kurslarında açtığı...

Google Haberlere Abone ol
Soma'da yaz okulu açıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde ilçede 12 farklı branşta antrenörlük yaz okulu kursları açıldı.

Bakanlığın yaz okulunda antrenörlük kurslarında açtığı branşlardan tekvando, yüzücülük, okçuluk, badminton, oryantring, satranç, masa tenisi, teknik top, güreş, voleybol, futbol, basketbol olmak üzere 12 branşta toplamda bin 500 civarında öğrenci başvuru yaptı. Gençlik Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Metin Bayrak, yaptığı açıklamada, "Hadise olduğunda Soma'ya özel bir şeyler yapmaya gayret ettik. Yaz spor okulları ve antrenörlük kursları açmaya gayret ettik. Geçtiğimiz yıl 81 ilde 900 bin civarında il spor merkezlerinde öğrencilerimiz mevcuttu. İnşallah bu sayı bu yıl 1,5 milyona ulaşacaktır. Toplam bin 500 civarında öğrencimiz Soma'da yaz okuluna başvurdu. Çok iyi bir sayı." dedi.

Ardından, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise buruk bir yaza girildiğini belirterek, "Elim bir kaza yaşadık. 1,5 aydır çok sıkıntılı yoğun bir dönem geçiriyoruz. Hızla normale dönmemiz gerekiyor. Acılarımızı unutmayacağız ama bir taraftan da normale dönmemiz gerekiyor. Yaz okuluna yoğun bir başvuru olduğunu görüyoruz. Bin 500 öğrencimiz 12 branşta yaz okulları için bir aradayız. Bunun bize çok büyük katkı olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar