Soma'da ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen trafo patlaması sonrası resmi olmayan rakamlara göre ölü sayısının 19 olduğu belirtildi. Ölü sayısının artmasından endişe edilen olayda, maden ocağında...

Google Haberlere Abone ol
Soma'da ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen trafo patlaması sonrası resmi olmayan rakamlara göre ölü sayısının 19 olduğu belirtildi. Ölü sayısının artmasından endişe edilen olayda, maden ocağında yakınları bulunan vatandaşlar bir haber alabilmek umuduyla Soma Devlet Hastanesi’nde bekleyişlerini sürdürüyor.

Soma Devlet Hastanesi’nin çevresindeki endişeli bekleyiş sürerken, resmi olmayan rakamlara göre madendeki yangın sonrası 19 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu bilgi resmi makamlarca henüz doğrulanmadı. Madende yakınları olan vatandaşlar, hastane önünde gözyaşı dökerek dua ediyor. Hastaneye arka arkaya onlarca ambulans giriş çıkış yapıyor.

Madendeki kazadan yaralı olarak kurtarılan iki işçi hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Hastane önünde gözyaşı dökerek bekleyen vatandaşlar, kendilerine bilgi verilmemesine tepki gösterdi.

Soma’da yaşanan kaza sonrası çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans, itfaiye ekibi ve arama kurtarma ekibi bölgeye gönderildi. Takviye polis kuvvetleri de ilçede özellikle hastane çevresinde önlem almaya çalışıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, maden ocağında ölenlerin sayısı 17'ye çıktı, 11 yaralı, 200 civarında işçinin de mahsur kaldığı belirtildi. Mahsur kalan işçileri çıkarma çalışmaları devam ediyor. Madende çalışan işçilerin aileleri ise hastane ve olay yerinde endişeli bekleyişi devam ediyor. Ocak yetkilerine tepki gösteren vatandaşların endişeli bekleyişi sürüyor

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. yetkilileri ile siyasilere tepki gösteren vatandaşlar, madende çalışan işçiler için yeterli güvenlik önlemi alınmadığını ileri sürerek, yakınlarından sağlıklı bilgi alamadıklarını belirtti.

Zonguldak’tan 16 kişilik kurtarma ekibi Soma'ya hareket etti

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Tahlisiye (Kurtarma) ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri kargo uçağıyla bölgeye hareket etti. TTK Merkez Tahlisiye İstasyonu'nda son hazırlıklarını yaparak Çaycuma Havalanı'na gelen 4'ü mühendis 16 kişilik ekip, özel donanım ve teçhizatlarını kargo uçağına yükledi.

Kurtarma ekibinin başında bulunan TTK İşgüvenliği Şube Müdürü Ahmet Sarıalioğlu, "4 mühendis, kurtarma işçisi ve cihazla sorumlu olan kişiler dahil toplam 16 kişi hareket ediyoruz. Ocaktaki yangınla ilgili şu anda tek söyleyeceğimiz bu. Çünkü oraya indikten sonra yapacağımız keşfe göre hareket edeceğiz. Yeterli sayıda çalışma yapacağımız cihazlarımız var. Artık bölgeye ulaştıktan sonra oradaki ortamın durumuna göre hareket edip kendi yöneticilerimize bilgi vereceğiz. Sonra gerekirse takviye isteyeceğiz. Ocakla ilgili net bilgi yok. Bizim sistemimize göre tahlisiye kurtarma cihazımız var. O cihazlarla hareket ediyoruz. Oradaki durumu gördükten sonra hangi cihazları kullanıp kullanmayacağımıza karar vereceğiz." dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ise "AFAD Başkanlığı'nın emriyle TSK'ya ait bir adet askeri kargo uçağı hazırlatıldı. TTK'dan da Valimizin talimatıyla 16 kişilik kurtarma ekibimiz Balıkesir'e hareket etti. 16 kişilik kurtarma ekibimiz Balıkesir'e 2 helikopter bekliyor. Helikopterle Soma'ya nakledecekler. Bizler kriz masası kurarak gelişmeleri takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Balıkesir’den Soma’ya çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Bahar, 7 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin bölgeye ulaştığını söyledi. Ayrıca Balıkesir’deki 2 devlet hastanesi gelebilecek yaralılara karşı alarma geçirildi. Ayrıca itfaiye, UMKE ve 112’ye ait çok sayıda ekip ve araç da bölgeye sevk edildi.

Balıkesir AFAD Müdürü Bahar, olayın meydana gelmesinin ardından Ankara AFAD Başkanlığı’nın koordinesiyle bölgeye tam donanımlı arama kurtarma aracıyla birlikte 1 şube müdürü ve 6 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin gönderildiğini kaydetti. Araçta temiz hava tüplü maske, hidrolik kırıcılar, kırıcı delici aletler ve aydınlatma setleri bulunuyor.

İhtiyaç duyulması halinde bölgeye takviye araç ve personel gönderileceğini ifade eden Müdür Bahar, ekiplerin Savaştepe ilçesi üzerinden bölgeye ulaştığını bildirdi.

Bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 2 araç ve 10 personelden oluşan arama kurtarma ekibi de bölgeye gönderildi. Ayrıca 2 UMKE ve 2 112 ekibi bölgeye gönderilirken, bir 112 ekibi de Savaştepe ilçesinde hazır bekletiliyor.

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Hasan Hocaoğlu ise şehirdeki 2 adet devlet hastanesinde, gelebilecek yaralılar için hazırlıkların yapıldığını söyledi. Acil servislerin alarma geçirildiği ve yatakların açıldığı öğrenildi.

Manisa Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Rüştü Parlak, maden kazasından dolayı hastaneye getirilenlerden 3 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. Parlak, tedaviyi süren 4 işçinin ise sağlık durumlarının iyiye gittiğini açıkladı.

Soma Kaymakamı Atçı: Ocakta 200-300 kişi mahsur

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, ocakta 600 kişinin çalıştığını en az 200-300 kişinin mahsur kaldığını, hastaneye kaldırılan 20 işçiden 1'inin hayatını kaybettiğini söyledi. Atçı, "Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir vardiya işçi, 200-300 civarında içeride, bu işçilerden 20 tanesi çıkarılabildi, hastanelere sevk edildi. Bir tanesinin vefat ettiği bilgisi geldi." dedi.

Manisa Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Rüştü Parlak, maden kazasından dolayı hastaneye getirilenlerden 3 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. Parlak, tedavisi süren 4 işçinin ise sağlık durumlarının iyiye gittiğini açıkladı. CİHAN

Yorumlar