Soma'da ölen madenci Aydın'da eşinin köyüne defnedildi

Manisa’nın Soma içerisinde maden ocağında meydana gelen felakette yaşamını yitiren Zeynel Uzar, eşinin memleketi Aydın'da toprağa verildi. Aslen Çorumlu olan Zeynel Uzar, Esin Uzar ile evliydi. 4 yaşında Ozan isimli çocukları bulunuyordu....

Google Haberlere Abone ol
Soma'da ölen madenci Aydın'da eşinin köyüne defnedildi

Manisa’nın Soma içerisinde maden ocağında meydana gelen felakette yaşamını yitiren Zeynel Uzar, eşinin memleketi Aydın'da toprağa verildi. Aslen Çorumlu olan Zeynel Uzar, Esin Uzar ile evliydi. 4 yaşında Ozan isimli çocukları bulunuyordu. Ölen madencinin eşinin ikinci çocuklarına 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Çorum’dan Aydın’a gelen genç madencinin ailesini vatandaşlar teselli etmekte güçlük çekti.

Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden Zeynel Uzar, gözyaşlarıyla Aydın’ın İncirliova ilçesi Erbeyli Mahallesi’nde toprağa verildi. Aslen Çorumlu olan Uzar’ın cenazesine annesi Türkan, baba Halil, kız kardeşi Songül ve akrabaları da katıldı. Minibüsten inen annenin gözyaşlarını önce gelini Esin, sonra da dünürleri ortak oldu. Anne ve yakınları zaman zaman bayılınca cenaze evine ambulans ve sağlık ekibi istendi. Burada cenaze tabuta kondu ve Türk Bayrağı örtüldü. Evden alınan cenaze Erbeyli Cammii'ne getirildi. Burada öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra Erbeyli Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cami avlusunda ağabeyinin tabutunu öpen ve hiç başından ayrılmayan kız kardeşi Songül Uzar, gözyaşı döktü.

Cenazeye Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Soma’da maden kazasında ölen Erdal Demirel’in de Didim ilçesinde toprağa verildiği öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar