Soma'da kapatılan maden ocaklarında yeniden inceleme yapılacak

Manisa'nın Soma ilçesinde, maden faciasının meydana geldiği Eynez maden ocağının sahibi Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Atabacası ve Işıklar Maden Ocağı'nda müfettişler yeniden incelemelerde bulunacak. Konuyla ilgili bilgi veren Soma Kaymakamı...

Google Haberlere Abone ol
Soma'da kapatılan maden ocaklarında yeniden inceleme yapılacak

Manisa'nın Soma ilçesinde, maden faciasının meydana geldiği Eynez maden ocağının sahibi Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Atabacası ve Işıklar Maden Ocağı'nda müfettişler yeniden incelemelerde bulunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, "Ankara'dan gelen müfettişlerimiz madenlerde yine bir takım eksiklikler tespit ediyor. Bundan sonra madenci kardeşlerimizin işçi sağlığı ve güvenliğine uygun işyerlerinde çalışmalarını sürdürmeleri çok önemli. Bu süreçle ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. Kazanın meydana geldiği Eynez ocağının sahibi olduğu diğer iki ocak olan, Işıklar ve Atabacası'nda şu anda düzenleme çalışmaları sürüyor. İncelemeler için gelen iş güvenliği müfettişlerimiz buradaydı. Ayrıca maden işlerinden gelen müfettişler buradaydı. Yaptıkları incelemelerde tespit ettikleri eksikler giderilmediği için düzenleme çalışmaları sürecek. Bizler de özellikle bugünlerde Somamız için el ele vermemiz lazım. Somamıza sahip çıkmamız lazım. Bu eksiklerin giderilmesi için dayanışma içerisinde olmamız lazım. Eğer bunu yapmazsak madencilik sektörü çok büyük zarar görür. Dolayısıyla Somamız da çok büyük zarar görecek. Bu anlamda kamu, özel sektör olarak Soma'da geçinen esnaflarımız hepimize düşen görevler var. El ele vererek inşallah bu sıkıntılı günleri aşacağız" diye belirtti.

Soma'da hayatta kalan maden işçileri en son madenlerin açılması için eylem yapmışlardı. CİHAN

Yorumlar