Soma’da gözaltına alınan 36 kişi sağlık kontrolüne götürüldü

Manisa’nın Soma ilçesinde aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu 8’i avukat, 36 kişi, gözaltında tutuldukları spor salonundan alınarak sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi....

Google Haberlere Abone ol
Soma’da gözaltına alınan 36 kişi sağlık kontrolüne götürüldü

Manisa’nın Soma ilçesinde aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu 8’i avukat, 36 kişi, gözaltında tutuldukları spor salonundan alınarak sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Gözaltındaki 36 kişinin sağlık kontrolü sonrası Soma Adliyesi’ne götürülecekleri öğrenildi.

Soma’daki maden faciasında yakınlarını kaybeden işçilerin ailelerine hukuki destek vermek için ilçeye gelen (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 8’i avukat toplam 36 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 36 kişi, Soma Linyit Lisesi Spor Salonu’nda tutuluyordu. Gözaltına alınanlar, iki ayrı otobüsle sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Bu sırada gözaltına alınanların yakınları da kendilerine destek olmak için spor salonuna geldi. Çevik Kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemleri altında gözaltına alınan 36 kişi iki ayrı otobüse bindirilerek sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. 36 kişinin daha sonra Soma Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi.

Otobüsle hastaneye sevk edilen gözaltındaki kişiler, otobüsün camlarından vücutlarındaki darp izlerini gösterdi. CİHAN

Yorumlar