Soma’da eylemcilere polis müdahale etti

Maden faciasının yaşandığı Manisa Soma'da çevre illerden gelen eylemcilerle halk arasında gerginlik çıktı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri eylemcilere müdahale etti. Bazı eylemcilerle ilçede yaşayan vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı....

Google Haberlere Abone ol
Soma’da eylemcilere polis müdahale etti

Maden faciasının yaşandığı Manisa Soma'da çevre illerden gelen eylemcilerle halk arasında gerginlik çıktı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri eylemcilere müdahale etti. Bazı eylemcilerle ilçede yaşayan vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Soma’da meydana gelen maden kazasının acısı devam ederken ilçe merkezinde eylem yapmak isteyenlere polis müdahale etti. Soma Devlet Hastanesi’nin önünde toplanan halk, ilçeye gelen eylemcileri burada karşıladı. Çevik kuvvet ekipleri eylemcilere gaz ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti. Bazı vatandaşlar, ‘Acımız var neden eylem yapıyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi. Polisin sıktığı gazdan vatandaşlar da etkilendi. Kucağında bebeği olan bir anne, eylemcilerle polis arasında kalmaktan son anda kurtuldu. Müdahaleden sonra tekrar bir araya gelen eylemciler, 'Hükümet halka hesap verecek', 'Soma uyuma madencine sahip çık' şeklinde slogan attı.

İlçe merkezinde hazır bekleyen çevik kuvvet ekipleri, ara ara toplanan eylemcilere müdahale ediyor.

CİHAN

Yorumlar