Soma'da 2 oğlunu kaybeden acılı babanın sözleri yürekleri dağladı

Manisa’nın Soma ilçesinde 2 oğlunu kaybeden baba Mustafa Akçan’ın (59); “Benim ölmem lazımdı ama sırayı benden önce kaptılar.” ifadesi yaşadığı acıyı gözler önüne serdi. Soma’daki kömür ocağında hayatını kaybeden Süleyman...

Google Haberlere Abone ol
Soma'da 2 oğlunu kaybeden acılı babanın sözleri yürekleri dağladı

Manisa’nın Soma ilçesinde 2 oğlunu kaybeden baba Mustafa Akçan’ın (59); “Benim ölmem lazımdı ama sırayı benden önce kaptılar.” ifadesi yaşadığı acıyı gözler önüne serdi.

Soma’daki kömür ocağında hayatını kaybeden Süleyman Akçan (40) ile Yüksel Akçan’ın (35) babası Mustafa Akçan 2 oğlunun da maden kazasında kurban olduğunu söyledi. Baba Akçan, kemoterapi için oğullarının yanına gittiğini ve en son bir ay önce görüştüğünü belirterek “2 oğlum maden kazasına kurban olup gitti. Oğullarımla en son bir ay önce görüştüm. Tomografi filmim vardı kemoterapi görüyordum onun için oraya gittiğimde gördüm en son. Onlar beni şimdiye kadar ayakta tuttular.” dedi.

    "BENİM ÖLMEM LAZIMDI AMA SIRAYI BENDEN ÖNCE KAPTILAR"

Tedavi gördüğü için Soma’da oğulları ile birlikte kaldığını belirten Baba Akçan, "Oğullarım Soma’da kalıyorlardı bende onların yanında kalıyordum. Beni sürekli getirip götürüyorlardı Allah'a şükür beni ayağımın üstüne diktiler sıra benimdi benim ölmem lazımdı ama sırayı benden önce kaptılar. 3 oğlum var ikisi bir maden ocağında biride başka bir şirketin maden ocağında çalışıyordu. Ben olayın olduğu gün Tavşanlı’daydım. Köye dönerken bir arkadaşım aradı Soma’da grizu patlaması oldu büyük bir facia olmuş dedi. Televizyona baktığımda 4 ölü vardı ama cenazelerin çıkartılmasına devam ediliyordu. Arkadaşım geldi arabayla beni alarak Soma’ya yola çıktık. Soma'ya indiğimizde orada kıyamet kopuyordu. Bana çocuklarımın öldüğünü söylemediler ortanca oğlum biliyormuş bana çok zaman sonra söylediler.” şeklinde konuştu.

    "ÇOCUKLARIMI OKUTMAK İÇİN SOMA’YA DÖNECEĞİM"

Avcılar köyündeki evine getirilen maden işçisi Davut Ağız’ın eşi ise 13 yıllık evli olduklarını, eşinin 2 ay öne kapanan bir maden ocağında çalışmasının ardından iş değişikliği yaptığını belirterek defin işlemlerinin ardından çocuklarını okutmak için Soma’ya döneceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar