Soma yardım kutusunun çalınma anı kamerada

Ataşehir'de bir cami adına fatura ödeme merkezine bırakılan yardım kutusu, kimliği belirsiz 2 kadın tarafından çalındı. Hırsızlık anı işyerindeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay, bir hafta önce meydana geldi....

Google Haberlere Abone ol
Soma yardım kutusunun çalınma anı kamerada

Ataşehir'de bir cami adına fatura ödeme merkezine bırakılan yardım kutusu, kimliği belirsiz 2 kadın tarafından çalındı. Hırsızlık anı işyerindeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, bir hafta önce meydana geldi. Fatura ödeme merkezinin yanında bulunan bir cami görevlisi, yardım kutusunu ödeme merkezine bıraktı. Cami görevlisi üzerinde herhangi bir yazı bulunmayan yardım kutusunda toplanacak paraların Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine ulaştırmayı düşündüğü öğrenldi. Ödeme merkezine müşteri gibi gelen 2 kadın bir miktar para toplanan yardım kutusunu çaldı. Hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kamera kayıtlarında; 2 kadın müşteri gibi fatura ödeme merkezine geliyor. Kadınlardan biri, su faturası borcunun fazla olduğu bahanesiyle veznede bulunan görevliyi oyalamaya başlıyor. Diğer kadın ise bağış kutusunu almak için çaba gösteriyor. Bu sırada iş yerine 2 müşteri giriyor. Bir yandan şüpheli kadına bilgi veren görevli, bir yandan da diğer müşterilerin işlemleriyle ilgileniyor. Bu anı fırsat bilen kadınlardan biri de, yardım kutusunu usta bir şekilde alıyor. Amaçlarına ulaşan hırsızlık zanlıları sessizce işyerinden ayrılıyor.

Bu arada yardım kutusunun çalındığını güvenlik kamerası görüntülerinden fark eden işyeri sahibinin polise haber vermediği anlaşıldı. Görüntülerin basına yansımasından sonra inceleme yapan Ataşehir polisi, hırsızlıkla ilgili şikayet olmadığını bu sürede hırsızların daha rahat hareket ettiğini bildirdi. Kimliği belirsiz kadınların yakalanması için çalışma başlatıldı.

CİHAN

Yorumlar