Soma ve Bosna için Samsunlulara yardım çağrısı

Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, yaşanan facialar nedeniyle zor günler geçiren Soma ve Bosna için yardım çağrısında bulundu. Daha önceki kampanyalara gösterilen ilgiden dolayı bir kez daha yardım severlere teşekkür eden Baş,...

Google Haberlere Abone ol
Soma ve Bosna için Samsunlulara yardım çağrısı

Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, yaşanan facialar nedeniyle zor günler geçiren Soma ve Bosna için yardım çağrısında bulundu. Daha önceki kampanyalara gösterilen ilgiden dolayı bir kez daha yardım severlere teşekkür eden Baş, Soma-Bosna kampanyasınada Samsunluların destek vermesini istedi.

Samsun'da, Türkiye'de ve dünyanın 110 ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Derneği, maden faciasının yaşandığı Soma ve sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Bosna için yardım kampanyası başlattı. Şube Başkanı Mustafa Baş, Samsunlulara kampanyaya destek verme çağrısı yaptı. Başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili bilgilen veren Şube Başkanı Mustafa Baş, "Manisa Soma’daki bir maden ocağında meydana gelen üzücü kaza neticesinde çok sayıda işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Samsunlular olarak yüreğimiz yandı. Ailesine helal rızık kazanma yolunda şehitlik mertebesine erişen işçilerimizin annelerini annemiz, çocuklarını çocuklarımız, ailelerini ailemiz bilerek onların huzuru ve mutluluğu için çalışmalarımıza ara vermeden devam edecek, milletin emanetlerine elimizden geldiğince sahip çıkmaya gayret göstereceğiz." dedi.

500 YETİME BURS VERİLECEK

Soma'da yetim kalan yaklaşık 500 çocuğun eğitimlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri ve en güzel şekilde yetişmeleri için burs verileceğini söyleyen Mustafa Baş, "Ramazan’da dağıtacağımız kumanyalarla, vereceğimiz iftar ve sahur yemekleriyle, Kurban’da kazazede işçi ailelerimizin her birine hediye edeceği bir tam kurbanlıkla derneğimiz onların yanında olacak. Yine kardeş aile projemizi Soma'da aktif hale getireceğiz. Yüreğine acı düşen ailelerin her türlü ihtiyacını giderecek kardeş ailelerle onları bir araya getireceğiz.” diye konuştu.

BALKANLARA DA EL UZATILDI

Balkanlar’da da son yüz yılın en etkili yağışlarıyla birlikte meydana gelen sel ve taşkınlardan 10 binlerce kişinin mağdur olduğunu belirten Mustafa Baş, "Tarihlerinin en büyük sel felaketiyle boğuşan Bosna Hersek ve Sırbistan uluslararası yardım çağrısında bulundu. Sel bölgesinde yardım faaliyetlerine devam eden Kimse Yok Mu Asya Acil Yardımlar Ekibi bölgeye insani yardım malzemesi ulaştırmaya devam ediyor." diye konuştu.

Soma ve Bosna'ya yardım ulaştırmak isteyenlerin dernekleri aracılığıyla yapabileceğini belirten Mustafa Baş, 0 362 238 28 35 numaralı telefonu arayarak bilgi alabileceklerini söyledi. Tüm operatörlerden SOMA veya BOSNA yazarak 5777’ye bir SMS göndermek suretiyle 5 TL bağışta bulunabileceği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar