Soma soruşturmasında 1 tutuklama daha

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında daha önce hakkında ‘denetimli serbestlik’ kararı verilen Vardiya Amiri İsmail Adalı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı....

Google Haberlere Abone ol
Soma soruşturmasında 1 tutuklama daha

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında daha önce hakkında ‘denetimli serbestlik’ kararı verilen Vardiya Amiri İsmail Adalı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı yeniden 8’e yükseldi. Daha önce tutuklanan Yalçın Erdoğan, ‘denetimli serbestlik’ten faydalanarak serbest bırakılmıştı.

    Soma Madencilik’te vardiya amiri olarak çalışan İsmail Adalı, facianın yaşandığı gün arkadaşlarını kurtarmak için madene girmiş, 20 saat kendisinden haber alınamayınca öldüğü zannedilmişti. Adalı’nın 20 saat sonra ailesiyle buluşmasına tanıklık eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gözyaşlarını tutamamıştı.

    Soma’daki maden faciası soruşturmasını yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, facia sonrası tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen ancak denetimli serbestlikten serbest bırakılan İsmail Adalı için Asliye Ceza Mahkemesi'ne itiraz başvurusu yaptı. Üst mahkeme savcılığın itirazını kabul etti. Bunun üzerine İsmail Adalı Soma Adliyesi’ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından yeniden tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen İsmail Adalı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

    Soma faciası sonrası yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 36 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 8’i tutuklanırken, 4’ü ise denetimli serbestlikten yararlanarak serbest bırakılmıştı. Tutuklanan 8 şüphelinin avukatları, müvekkillerinin serbest bırakılması için Asliye Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. İtirazları değerlendiren mahkeme, maden mühendisi Yalçın Erdoğan’ın denetimli serbestlik hükmünden faydalanarak serbest bırakılmasına karar verdi. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu kişilerin sayısı 7’ye düştü. İsmail Adalı’nın tutuklanmasıyla tutuklu sayısı yeniden 8’e yükseldi.

    Soruşturma kapsamında daha önce Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy, vardiya amirleri Hilmi Kazık, Yasin Kurnaz, Mehmet Ali Günay Çelik tutuklanmıştı. CİHAN

Yorumlar