Soma şehitlerinden Dağlı'nın eşi: Eve her gün yorgun ve bitkin geliyordu

Soma'daki maden faciasında şehit olanlardan 14 işçinin memleketi, İzmir’in Kınık ilçesinin Köseler köyü, yurdun dört bir yanından taziye ziyareti için gelenlerle dolup taşıyor. Şehit madencilerden 52 yaşındaki Bayram Ali Dağlı’nın...

Google Haberlere Abone ol
Soma şehitlerinden Dağlı'nın eşi: Eve her gün yorgun ve bitkin geliyordu

Soma'daki maden faciasında şehit olanlardan 14 işçinin memleketi, İzmir’in Kınık ilçesinin Köseler köyü, yurdun dört bir yanından taziye ziyareti için gelenlerle dolup taşıyor. Şehit madencilerden 52 yaşındaki Bayram Ali Dağlı’nın evinde de hüzün ve gözyaşı devam ediyor. Eşini kaybetmenin üzüntüsünü içinden atamadığını söyleyen Gılmen Dağlı, geride kalan evli üç çocuğuyla birlikte hayata tutunmaya çalışıyor.

Dağlı, rahmetli eşinin kendisine devamlı işinin zorluklarından bahsettiğini ama başka bir iş imkanı olmadığı için çalışmak olduğunu söylediğini aktardı: “Eşim her gün eve çok yorgun ve bitkin halde geliyordu. Çalışma ortamının aşırı sıcaklığından bahsediyordu. Buna rağmen işten yılmıyor, yine devam ediyordu.”

Rahmetli babası gibi madende çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Mehmet Ali Dağlı da orada devam edeceğini, yapacak başka işi olmadığını söyledi. Çalıştığı madenin babasınınkine göre daha güvenli olduğunu belirten Dağlı, yurtiçi ve yurtdışından taziye ziyareti gelenlere de teşekkür etti.

Facida 23 yaşındaki oğlu Ahmet Şen’i kaybeden Ahmet Ali Şen'inse kendisi de 8,5 yıldır başka bir maden ocağında çalışıyor. Oğlunun can verdiği madende 8 yıl önce işe başladığını ancak şartların çok kötü olmasından dolayı üç gün dayanabildiğini anlatan Şen, Soma'daki madenin denetiminin iyi yapılmadı yönünde duyumlar aldıklarını, şu an kendi çalıştığı madeninse çok rahat olduğunu ve denetimlerinin çok iyi yapıldığını söyledi. Oğlu Ahmet Şen’in geride bir yetim ve bir de 5 aylık hamile eş bıraktığını vurgulayarak, “Oğlumun geleceğe yönelik planları vardı. Ev yaptıracaktı. Şimdi geride küçük bir çocuğu var, hamile eşi var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.” şeklinde sıkıntılarından konuştu. Emekliliğine iki yıl kaldığını kaydeden Ahmet Ali Şen, o zamana kadar madende çalışmak zorunda olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar