Soma şehitleri için 301 fidan diktiler

Turgut Özal Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu’nun Ostim’deki yerleşkesinde, Soma maden şehitleri için hatıra ormanı oluşturuldu ve 301 adet fidan dikildi. Öğrenciler ayrıca geliri Soma’ya gönderilmek üzere kermes düzenledi. Turgut...

Google Haberlere Abone ol
Soma şehitleri için 301 fidan diktiler

Turgut Özal Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu’nun Ostim’deki yerleşkesinde, Soma maden şehitleri için hatıra ormanı oluşturuldu ve 301 adet fidan dikildi. Öğrenciler ayrıca geliri Soma’ya gönderilmek üzere kermes düzenledi.

Turgut Özal Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Duyarlılık Kulübü çok anlamlı bir organizasyona imza attı. Soma’da meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren madenciler için bir araya gelen öğrenciler, yüksek okulun Ostim’deki yerleşkesinde hatıra ormanı oluşturdu. Soma Şehitleri Hatıra Ormanı adı verilen bölgeye, her şehit için birer adet olmak üzere toplam 301 tane fidan dikildi. Soma Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan dikenler arasında bulunan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, Soma’da vefat eden madencilerimize Allah’tan rahmet diledi.

REKTÖR: DİLERİZ HASENAT OLARAK EKLENİR

Öğrencilere bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Şengün, "Soma’da meydana gelen kaza hepimizi derinden üzdü. Diktiğimiz bu fidanlar, bunlardan istifade edecek olan canlılar adedince vefat eden madencilerimizin defterlerine kıyamete kadar hasenat olarak eklenir diye temenni ediyorum. Sizler bu ülkenin geleceği olarak bu gibi kazaların tekrar yaşanmaması adına ülkemize katkı sunacak bireylersiniz. Bilinçli ve sorumlu nesillerin yetişmesini sağlayarak, ülkemizin gelişmesi adına ciddi faydalar sağlayacağınızı düşünüyorum. Umarım bu gibi büyük kazalar tekrar etmez. Milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

KERMESİN GELİRİ SOMA’YA GÖNDERİLECEK

Turgut Özal Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu öğrencileri aynı organizasyon kapsamında bir de kermes düzenlendi. Geliri Soma şehitlerinin ailelerine gönderilmek üzere hazırlanan kermesten Rektör Prof. Dr. Şengün de alışveriş yaparak bağışta bulundu. CİHAN

Yorumlar