Soma Madenci Şehitliği’nde yürek burkan manzaralar

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için şehir mezarlığı içerisinde 5 bin metrekarelik bir alana oluşturulan Madenci Şehitliği’nde bugün 25 madenci toprağa verildi. Canlarını kara toprağa veren aileler...

Google Haberlere Abone ol
Soma Madenci Şehitliği’nde yürek burkan manzaralar

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için şehir mezarlığı içerisinde 5 bin metrekarelik bir alana oluşturulan Madenci Şehitliği’nde bugün 25 madenci toprağa verildi. Canlarını kara toprağa veren aileler mezar başında ağıtlar yakıp, gözyaşı döktü. Şehitlikte yürek burkan olay maden ocağında birlikte can veren baba Hüseyin Avkaş ile oğlu Ferhat Aykaş’ın yan yana kazılan mezarları oldu.

Türkiye’nin birçok şehrinden vatandaşların ziyaret ederek dua okuyup gözyaşı döktüğü mezarlıkta yürek burkan manzaralar vardı. 21 yaşında eşini kaybeden acılı eş, 2 kızıyla birlikte mezar başında gözyaşı döktü. Hayatının baharında kardeşi Mehmet Azman’ı kara toprağa veren acılı ağabey, ihmali olanlardan hesap sorulmasını istedi. Kendisine taziye ziyaretinde bulanan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a seslenen acılı ağabey, ihmali olanlardan hesap sorulmaması halinde iki elinin yakasında olacağını söyledi.

Hayatını kaybeden Mehmet Azman’ın hiç bir şeyden habersiz iki kızı ise babalarının mezarına çiçek bırakıp dua etti. Kuranı Kerim okuyan minikler, mezarlığa gelenlere duygulu anlar yaşattı.

Bu arada madencilerin mezarları başında dua okuyup gözyaşı döken bazı madenci yakınları, faciada ihmal olduğu iddiasında bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerde de bulanan vatandaşlar, Erdoğan’ın dünkü Soma ziyareti sırasında vatandaşlarla ilgilenmediğini söyledi. Erdoğan’ın elindeki yazılı metni okuduğunu ifade eden madenci yakınları, “Madenler özelleştikten sonra böyle olaylar yaşanmaya başladı. Biz her an ölümle birlikte yaşıyoruz. Kazandığımız helal bir lokma bile bu korku nedeniyle kursağımızdan geçmiyor.” diyerek tepkilerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar