Soma için iş bırakan sendikalar, Çalışma Bakanlığı’na yürüdü

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını nedeniyle bir günlük iş bırakan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüdü. Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için,...

Google Haberlere Abone ol
Soma için iş bırakan sendikalar, Çalışma Bakanlığı’na yürüdü

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını nedeniyle bir günlük iş bırakan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüdü.

Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB bugün bir günlük iş bıraktı. İş bırakan sendikalar Türkiye genelindeki işyerlerinde saygı duruşunda bulundu. Siyah giyinen ve siyah kurdeleler takan sendika temsilcileri Ankara'da, Milli Kütüphane önünde bir araya geldi. Bazı eylemcilerin yüzlerini kömürle boyadığı görüldü. Burada toplanan grup, ‘Kaza değil, kader değil, cinayet. Kalbimiz Soma’da yanıyor’ pankartı açtı. ‘Soma’nın hesabı sorulacak’, ‘İş değil cinayet, sorumlusu hükümet’ sloganları eşliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüdü. Bakanlık önünde toplanan grup, maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Toplanan grup adına ortak açıklamayı DİSK Bölge Temsilcisi Remzi Çalışkan okudu. Başsağlığı dileklerinde bulunan Çalışkan, yılda ortalama bin işçiyi iş kazaları denilen iş cinayetlerinde şehit verdiklerini belirtti. Çalışkan, “Soma’da yaşanan bu katliamı ortalama bin işçinin üzerine koyduğumuz sayılardır. AKP’nin bu katliamcı yaklaşımını kınıyoruz.” dedi.

1 Mayıs’tan önce Genel-İş sendikası olarak Meclis’te bulunan partilere bir dosya verdiklerini hatırlatan Çalışkan, o dosyada taşerona hayır dediklerini ve taşeron işçiliğin kaldırılmasını istediklerini ifade etti. Taşeron uygulamasının tam anlamıyla yasaklanmasını talep eden 4 maddelik bir yasa önerisi de sunduklarını belirten Çalışkan, “Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler zihniyetini bilimsellikten yoksun sadece anlayışın işlediği toplu bir iş cinayeti ile karşı karşıyayız. Manisa Soma’da maden ocağından çıkarılan işçi kardeşlerimizin cansız bedenleri henüz çıkarılmamışken ülkeyi yöneten siyasiler tüm bu işçi cinayetlerinin karşısında hiçbir sorumlulukları yokmuşçasına yine bildik açıklamaları yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Eylem nedeniyle bakanlık önünde yoğun güvenlik önlemi alındı. Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar