Soma için 301 fıstık fidanı dikildi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 madencinin anısına Siirt’te 301 fıstık fidanı dikildi.Siirt Fıstıkçılar Birliği Başkanlığı ve İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü işbirliği...

Google Haberlere Abone ol
Soma için 301 fıstık fidanı dikildi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 madencinin anısına Siirt’te 301 fıstık fidanı dikildi.

Siirt Fıstıkçılar Birliği Başkanlığı ve İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü işbirliği ile Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin anısına fidan dikildi. Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen fidan dikim törenine; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özdemir, Vali Yardımcıları Mustafa Pala, Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Fıstıkçılar Birliği Başkanı Şuayip Aslan, İl Tarım Müdür Vekili Yılmaz Bozkurt, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bahattin Çelik, vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Soma'daki maden faciasının toplumda büyük bir üzüntüye sebebiyet verdiğini belirten Fıstıkçılar Birliği Başkanı Şuayip Aslan yaptığı konuşmada; ”Maden kazasında hayatının kaybeden şehitlerimizin hatırlarını yaşatabilmek adına, her bir şehidimiz için bir fidan dikmek ve her bir fidanda 301 şehidimizin ismini vermek suretiyle Soma Şehitleri Hatıra Ormanı'nda isimlerini Siirt’te yaşatacağız.” dedi.

Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşların anısına, Siirt Fıstıkçılar Birliği tarafından oluşturulan hatıra ormanı takdire şayan bir çalışma olduğunu belirten Vali Tutulmaz, ”Siirt Fıstıkçılar Birliğini ve ilgili kuruluşlarımızı tebrik ediyorum. Soma'da yaşadığımız ve millet olarak yüreğimizi yakan 301 madencimizin hayatını kaybettiği elim kazada, millet olarak yüreğimiz yandı. Hayatlarını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” dedi.

Siirt’in kalkınmasının temeli tarım olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz konuşmasına şöyle devam etti; ”İlimizin tarımsal kalkınmasının temeli fıstık yetiştiriciliği olacak. İlimizde ağaçlandırma ve orman oluşturma çalışmalarında fıstık fidanına ayrıcalık ve öncelik vereceğiz. Dikilecek her fıstık fidanı hem ekonomimize bir katma değer oluşturacak, hem de çevrenin yeşil kuşakla buluşmasına katkı sunacak.”

Daha sonra Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet Fıstık fidanlarını toprakla buluşturdu. Fidan dikiminin ardından Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bahattin Çelik’ten bilgi alan Vali Tutulmaz, yapımı tamamlanmak üzere strafor fabrikasında incelemelerde bulundu. CİHAN

Yorumlar