Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan: Ciğerimiz yanıyor

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, "Ciğerimiz yanıyor. 3 gündür hepimiz uykusuz güçlükle konuşabiliyoruz. Elim bir kaza sonucu canımızı, ciğerimizi, çalışanlarımızı kaybettik. Yaralılarımız var. Başta çalışanlarımızın...

Google Haberlere Abone ol
Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan: Ciğerimiz yanıyor

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, "Ciğerimiz yanıyor. 3 gündür hepimiz uykusuz güçlükle konuşabiliyoruz. Elim bir kaza sonucu canımızı, ciğerimizi, çalışanlarımızı kaybettik. Yaralılarımız var. Başta çalışanlarımızın aileleri olmak üzeri tüm milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Gürkan, Soma faciasının yaşandığı Soma Holding'te basın toplantısı düzenledi. Acılarının büyük olduğunu belirten Gürkan, "Ciğerimiz yanıyor. 3 gündür hepimiz uykusuz güçlükle konuşabiliyoruz. Elim bir kaza sonucu canımızı, ciğerimizi, çalışanlarımızı kaybettik. Yaralılarımız var. Başta çalışanlarımızın aileleri olmak üzeri tüm milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devlet büyüklerimiz sağolsun ilk günden itibaren tüm kurumları seferber ettiler. Kendilerine ve destek olan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

76 yaşında bir jeoloji mühendisi olduğu bilgisini veren Gürkan, şöyle devam etti: "49 senedir bu mesleğimin içinde jeolog olarak başlayıp maden işletmeciliğiyle devam ettim. 1984'ten itibaren Soma bölgesindeki küçük bir kömür maden işletmesini alarak hayatıma maden işletmeciliğiyle devam etme kararı aldım. 84'ten yılından bugüne kadar geçen yaklaşık 30 sene zarfında 150-200 kişinin çalıştığı küçük bir işletmeden 6.000 kişi civarında çalışan büyük bir işletmeler grubuna dönüştük. Madencilik hayatım boyunca öncelikle önem verdiğim tek şey elde etmiş olduğum gelirlerin tümünü işletme yapmış olduğum madenlerin geliştirilmesinde, çalışan arkadaşlarımın hayat standartlarının yükselmesinde ve bu işletmelerde her türlü kazanın, her türlü benzer olayların en askeriye indirilecek düzeyde ileri teknolojinin uygulanması için harcadım."

"GELEN KAZA HABERİNE İNANAMADIM"

Bugüne kadar hayatının en büyük elemini, ızdırabını yaşadığını, kazanın meydana geldiği maden işletmesinin Türkiye'nin en ileri düzeydeki teknolojik, emniyetli madenler safhasına girmiş olmasından büyük mutluluk yaşadığını ama bu sırada kazanın meydana geldiğini vurgulayan Gürkan, "Yetiştirmiş olduğum ve beraberimde çalışan değerli genç arkadaşlarımın sahip olduğu bilgi ve beceriyi görerek 2014 senesinden itibaren aktif madencilikten çekilerek kısmen emekli olmayı düşünüyordum. Arkadaşlarım şuan elim kazanın olduğu madenle birlikte yapılmakta olan diğer maden yatırımlarını son derece ehil bir şekilde götürüyorlardı. Buna rağmen salı günü saat 15.00 civarında işletmeden gelen bir habere inanamadım. Olması imkansız bir şey söylüyorlardı. Nasıl olduğunu da anlamamıştım. Trafo patlaması deniliyordu. Başka şeyler deniliyordu. 40 senelik hatta 49 senelik bütün hayatını maden işletmelerinde geçirmiş bir fiil yerin altında çalışan arkadaşlarımla beraber çalışmış, onların çoğunu oğlum gibi, kardeşim gibi görmüş bir insan olarak böyle bir trafonun patlayabilmesinin imkansızlığını düşünüyordum. Acilen buraya geldim. 3 gündür içeride kalan bu arkadaşlarımın yoğun ızdırabını yaşayarak ve sağlığımı da bir tarafa bırakarak bu arkadaşlarımın kurtarılabilecek olanlarının kurtarılmasına ve diğerlerinin de en azından çıkartılmasına, yapılması gereken her türlü şeyi arkadaşlarımla koordine etmeye çalıştım. Canım yanıyor, içim yanıyor. Belki sizler bunu nasıl değerlendirirsiniz bilemem ama beni tanıyan ve benimle beraber çalışan insanlar beni çok yakından bilirler. Bunların bir çoğunun büyük ihtimalle babaları benim yanımda çalışarak emekli olmuş kimseler. Hiçbir zaman hiçbirini onlardan ayırmadım." diye konuştu.

Sağlığının müsait olmamasından dolayı basın toplantısını 2-3 gün sonra yapmayı planladığı kaydeden Gürkan, "Sağlığım ancak ona elvermesine rağmen görmüş olduğum kamuoyundaki talebi geciktiremeyeceğimi anladım, sağlığımı da bir tarafa bırakarak sizlerin karşınızdayım." dedi. CİHAN

Yorumlar