Soma halkı sokağa döküldü, polis müdahale etti

Yapılan son açıklamaya göre 238 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciası nedeniyle Soma halkı sokağa döküldü. AK Parti ilçe binasını taşlamak isteyen grup ile çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. Polisin biber gazı kullandığı...

Google Haberlere Abone ol
Soma halkı sokağa döküldü, polis müdahale etti

Yapılan son açıklamaya göre 238 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciası nedeniyle Soma halkı sokağa döküldü. AK Parti ilçe binasını taşlamak isteyen grup ile çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. Polisin biber gazı kullandığı olaylarda, bir çok göstericide yaralandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında protesto gösterisi yapan Soma halkı, Başbakan Erdoğan'ın Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret programını iptal edip ilçeden ayrılmasına sebep oldu. Göstericiler daha sonra AK Parti ilçe binasını taşlama istedi. Yürüyüş yapan yüzlerce kişiye çevik kuvvet ekipleri durdurdu.

Polis ile göstericiler arasında çıkan tartışma bir süre sonra itişmeye dönüştü. Göstericilerin çevik kuvvet barikatını geçmeye çalışması ile polis biber gazı kullandı. İtişme sırasında bazı göstericiler başından yaralandı. Yüzünden kan akan gençlerin tepkilerine devam ettiği gözlendi.

Bir süre daha polisle tartışan gençler, Madenci Heykelleri'nin bulunduğu alana kadar "Hükümet İstifa", "Katil Tayyip" sloganları ile yürüdü. CİHAN

Yorumlar