'Soma, gelişmeyi dolarla tarif etmenin yalan olduğunu gösterdi'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Soma ve Gezi eylemlerinde ölenlerin anısına ‘Kent ve Demokrasi Etkinliği’ düzenledi. Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Nedret Durukan, Soma’daki facianın gelişmenin tarifini...

Google Haberlere Abone ol
'Soma, gelişmeyi dolarla tarif etmenin yalan olduğunu gösterdi'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Soma ve Gezi eylemlerinde ölenlerin anısına ‘Kent ve Demokrasi Etkinliği’ düzenledi. Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Nedret Durukan, Soma’daki facianın gelişmenin tarifini ihracat rakamları ve dolarla yapmanın yalan olduğunu gösterdiğini belirtti.

TMMOB, Bakırköy Belediyesi’nin katkısıyla Botanik Park’ta ‘Kent ve Demokrasi Etkinliği’ düzenledi. Gezi eylemleri ve Soma’daki faciada ölenlerin anısına düzenlenen etkinlikte müzik gösterileri, resim sergisi, belgesel gösterimi ve çocuklara yönelik çeşitli atölyeler yer aldı. Etkinlik alanına Soma’da ölen işçilerin sayısı kadar isim ve memleketlerinin de yazılı olduğu baretler dizildi. Etkinlik akşam saatlerine kadar devam edecek.

Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Nedret Durukan, özelleştirme ve taşeronlaştırmanın sonuçlarının bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti. Madenlerin insan hayatında büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Durukan, “Bu anlamda madencilikten vazgeçmek üzerine çözüm üretmek hayalciliktir. Çözümler bilim, teknoloji ve güvenli çalışma üzerinden geliştirilmek zorundadır.” dedi.

Gelişmenin tarifini ihracat rakamlarıyla, büyüme oranlarıyla, dolarla yapmanın 13 Mayıs’ta Soma’da bir kez daha yalan olduğunu ifade eden Durukan, “Gelişmenin temel ölçütlerinden biri olan işçi sağlığı, iş güvenliğinde geldiğimiz nokta, önce kar, önce üretim mantığıyla yaşanan üretim zorlamasının, insan odaklı çalışma koşullarını hiçe sayışı, ülkedeki eğitimli kesimlerin de dahil olduğu işsizler ordusunun, koşulları ne kadar ağır olursa olsun bulduğu işe neredeyse köle edilişinin gözler önüne serilmesi bu boş gelişmişlik söylemini bir kez daha yerle bir etmiştir.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar