Soma faciasını sahneleyen ünlülerden protesto

Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasını protesto eden ünlü isimlerin de bulunduğu bir grup kendilerini kömürü temsilen siyaha boyayarak eylem yaptı. Protestocu grup yaşanan faciayı sokakta minik bir oyunla sahneledi.Aralarında oyuncular...

Google Haberlere Abone ol
Soma faciasını sahneleyen ünlülerden protesto

Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasını protesto eden ünlü isimlerin de bulunduğu bir grup kendilerini kömürü temsilen siyaha boyayarak eylem yaptı. Protestocu grup yaşanan faciayı sokakta minik bir oyunla sahneledi.

Aralarında oyuncular Hasibe Eren, Füsun Demirel, Nail Kırmızıgül, Derya Karadağ, Sezgi Mengi ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu bir grup Soma’da 300'e yakın kişinin öldüğü maden faciasını protesto etmek için Galatasaray Meydanı’nda toplandı.

Yüzlerini kömürle siyaha boyayan ve baret takan ünlüler, maden faciasında yaşananları minik bir oyunla anlattı. Olaydan hükümetin sorumlu olduğunu ifade eden eylemciler, iktidar aleyhine slogan attı.

Olayda ihmali bulunanların suç işlediğini belirten Oyuncu Hasibe Eren, “İş güvenliği ve iş emniyeti alınmadan o insancıklar asgari ücrete çalışıyorlardı. Neden iş güvenliğinin önemsendiği ülkelerde bu tip olaylar meydana gelmiyor? O insanlar gittiler ve geri dönüşü olmayacak. O yüzden çok üzgünüm.” dedi.

‘ÇOK BÜYÜK ACI YAŞIYORUZ’

“Acımız çok büyük.” şeklinde konuşan Oyuncu Füsun Demirel ise, “Ekranlarda görüyoruz işte. Çok büyük acı yaşıyoruz. Galiba bir tek iktidar acı yaşamıyor. Lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şarkılar söyleyen eylemciler olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar