Soma faciasında flaş gelişme!

Soma'da 301 kişinin öldüğü maden faciasına ilişkin hazırlanan iddianamenin, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Soma faciasında flaş gelişme!

Manisa Baro Başkan Vekili Serhan Çelik, izahatsında, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Mehmet Fatih Kırbaş, Murat Saygı ve Sertaç Ekici nedeni ile eksiklikleri tamamlanıp yine hazırlanmakta olan iddianamenin, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesince 15 gündelik hukuki sürenin bitimine 2 gün kala kabul edildiğini söyledi.

Çelik, "Dün gece itibariyle mahkeme heyeti, UYAP sitesine 2015/81 temel dosya numarası ile davayı açtı. Duruşma tarihinin, önümüzdeki hafta için açıklanacağı düşüncesindeyim" dedi.

Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne yine hazırlanıp gönderilen iddianamede, tutuklu 8 şüphelinin, "olası kastla öldürme" suçundan 301 defa 20 yıldan 25 yıla, "neticesi nedeniyle ağırlaşmış yaralama" suçundan öncekine oranla bir artarak 162 defa 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istek ediliyor.

Tutuksuz 37 şüphelinin ise "taksirle ansızın çok bireyin ölümü ile ortak ansızın çok bireyin yaralanmasına sebep olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Bunlardan 25'inin cezalarının, "bilinçli taksir" bulunduğu gerekçesiyle TCK'nın ilgili maddesi gereğince üçte ansızın yarısına kadar artırılması talebinde bulunuluyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar