Soma eylemi yapan liselilere polis müdahalesi

Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için Kızılay Güven Park’ta eylem yapan liselilere polis müdahale etti. Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenler için liseli bir grup, öğleden sonra Kızılay...

Google Haberlere Abone ol
Soma eylemi yapan liselilere polis müdahalesi

Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için Kızılay Güven Park’ta eylem yapan liselilere polis müdahale etti.

Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenler için liseli bir grup, öğleden sonra Kızılay Güven Park’ta oturma eylemi yaptı. Liseli grubun oturma eylemine Çevik Kuvvet, yasalara uygun olmayan bir girişimde bulundukları gerekçesiyle izin vermedi. Polis, göstericilerin anayasal hakkı olan basın açıklamalarını ve eylemlerini, trafiğe kapalı Yüksel ve Sakarya caddelerinde yapabilecekleri anonsunu yaptı.

Liseli grup, polisin ikazlarını dikkate almayınca Çevik Kuvvet ekipleri, göstericilere müdahale etti. TOMA’ların müdahalesi esnasında Kızılay’dan geçen sivil vatandaşlar, sıkılan sudan etkilendi. Bunun üzerine tazyikli sudan etkilenen vatandaşlar, polise tepki gösterdi.

Liseli grubun eylemi zaman içerisinde vatandaşların katılımı ile gittikçe büyüdü. Polise taşlar ve pet şişelerle saldıran gruba polisin bu seferki müdahalesi daha sert oldu. Göstericilerden bir kişiyi gözaltına alan polis, sivil vatandaşların da sık kullandığı Kızılay AVM’nin girişine biber gazı attı. Gazdan bir çok masum vatandaş da etkilendi.

Polisin gösterici grubu dağıtma çabası halen devam ediyor. Bu arada, Kızılay'ın kritik giriş noktalarna ve Güven Park'a Çevvik Kuvvet ekipleri konuşlandırılmış durumda.

CİHAN

Yorumlar