Soma davası için kritik gün 13 Nisan'da

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili davanın ilk duruşması 13 Nisan'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Soma davası için kritik gün 13 Nisan'da

Manisa Barosu Başkan Vekili Serhan Çelik, Soma'da 301 madencinin öldüğü faciayla ilgili davanın ilk duruşmasının 13 Nisan'da yapılacağını açıkladı.
Davayla ilişkin iddianame, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığında görevli savcılar Mehmet Fatih Kırbaş, Murat Saygı ve Sertaç Ekici sebebi ile eksiklikleri tamamlanıp tekrardan hazırlandı.

İddianamede, tutuklu 8 şüphelinin ‘olası kasıtla öldürme’ suçundan 301 defa 20 yıldan 25 yıla, ‘neticesi itibariyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan da öncekine oranla bir artarak 162 defa 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istek ediliyor.

Tutuksuz 37 şüphelinin ise ‘taksirle ansızın çok insanın ölümü ile müşterek ansızın çok insanın yaralanmasına sebep olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Ayrıca 37 insandan 25'inin cezalarının, ‘bilinçli taksir’ gerekçesiyle üçte ansızın yarısına kadar artırılması talebi de iddianamede yer alıyor.
Manisa'nın Soma ilçesindeki, Soma Kömürleri A.Ş.'ye ilişkin Eynez ocağında çıkan yangın sonucunda 13 Mayıs 2014'te 301 işçi hayatını kaybetmişti.
3 üst seviye yönetici, 8 tutuklu

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi hayatını kaybetmiş, olayın peşinden başlatılan tahkikat kapsamında Soma Maden İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, vardiya amirleri Hilmi Kazık, Yasin Kurnaz, mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy ile emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay tutuklanmıştı.
Faciaya ilişkin bilirkişi raporunun Eylül ayında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilmesinin peşinden savcının talimatıyla gözaltına tahsil edilen 24 şahıs ifadelerinin peşinden özgür bırakılmışlardı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar