Sol Parti’den 63 yaşında emekliliğe ağır eleştiri

Almanya’da Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokratlar (SPD) tarafından hazırlanan 63 yaşında emeklilik paketiyle ilgili eleştiriler artıyor.SPD’li Çalışma Bakanı Andrea Nahles tarafından savunulan pakete göre 45 yıl prim ödeyen ve...

Google Haberlere Abone ol
Sol Parti’den 63 yaşında emekliliğe ağır eleştiri

Almanya’da Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokratlar (SPD) tarafından hazırlanan 63 yaşında emeklilik paketiyle ilgili eleştiriler artıyor.

SPD’li Çalışma Bakanı Andrea Nahles tarafından savunulan pakete göre 45 yıl prim ödeyen ve 63 yaşını dolduranların emekli olması öngörülüyor.

Ancak paketin yaklaşık 160 milyar Euro’ya mal olacağı belirtilirken, söz konusu kanun tasarısına hem iş dünyasından hem hükümet çevrelerinden eleştiriler geliyor.

Cuma günü Federal Meclis’te oylanması beklenen emeklilik paketi konusunda Sol Parti’den ise bir hayli sert söylemler medyaya yansıdı.

Partinin Eşbaşkanı Katja Kipping, paketi hazırlayan SPD’li bakanı hedef aldı ve “Nahles bir dolandırıcıdır, düzenbazdır.” şeklinde konuştu.

“Neue Osnabrücker Zeitung” adlı yere gazeteye konuşan Kipping, “Sürekli olarak paketten 10 milyon kişinin istifade edeceğini söylüyor. Ancak paketin finansması için 50 milyon kişinin cebinden çıkacak parayı söylemiyor. Kasıtlı olarak susuyor.” ifadelerine yer verdi.

45 yıl aralıksız prim ödeyen bir çalışanın 63 yaşında emekli olmasını öngören paket, meclisten onay alırsa 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

1992 yılından önce çocuk sahibi olan anneler için de pakette kolaylık tanınıyor. İşsizlik Parası I alanların da iki yıllık süreleri prim ödemesine dahil ediliyor. CİHAN

Yorumlar