Sol Parti, SPD ile görüşmeye devam etmek istiyor

Almanaya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı Sigmar Gabriel ile sürpriz bir görüşme yaparak 2017 federal seçimi sonrası koalisyon işbirliği söylentilerine sebep olan Sol Parti Başkanı Bernd Riexinger, SPD ile görüşmeye devam etmek istiyor."Yakınlaşma.

Google Haberlere Abone ol
Sol Parti, SPD ile görüşmeye devam etmek istiyor

Almanaya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı Sigmar Gabriel ile sürpriz bir görüşme yaparak 2017 federal seçimi sonrası koalisyon işbirliği söylentilerine sebep olan Sol Parti Başkanı Bernd Riexinger, SPD ile görüşmeye devam etmek istiyor.

"Yakınlaşma ve bazı konularda rahatlama doğru bir yol. Mücadele hem halkı hem de tarafları yoruyor." diyen Riexinger, SPD ile koalisyon ihtimalini güçlendirdi. İki parti arasındaki değişik düzlemde yapılan görüşmeleri normalleşme sinyali olarak değerlendiren Sol Parti Başkanı Riexinger, partisinin 2017’de ülkede siyasi bir değişimi istediğini kaydetti.

SPD ile Sol Parti arasındaki en büyük farkın imkanların dağılımında yaşandığını ileri süren Riexinger, "Biz sosyal reformları zenginlerin parasıyla finanse etmek istiyoruz. SPD ve Yeşiller’in bu konuda atmaları gereken adımlar var." ifadelerini kullandı.

SPD Genel Başkanı Gabriel’in Sol Parti başkanları Riexinger ve Katja Kipping ile görüştüğü ortaya çıkmış ve SPD’nin 2017 için hamle yaptığı iddiaları dile getirilmişti. CİHAN

Yorumlar