Söke Belediye Başkanı Toyran muhtarların sıkıntılarını dinledi

Aydın'ın Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ilk hizmet toplantısında 49 mahallenin muhtarlarının sıkıntılarını dinledi.

Google Haberlere Abone ol
Söke Belediye Başkanı Toyran muhtarların sıkıntılarını dinledi

Aydın'ın Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ilk hizmet toplantısında 49 mahallenin muhtarlarının sıkıntılarını dinledi. Belediye meclis salonundaki toplantıya meclis üyeleri Ahmet Karakaş, Fahri Sivrioğlu ve Haluk Kutlay ile belediye daire müdürleri katıldı. Muhtarlarla periyodik aralıklarla görüşeceklerini belirten Başkan Toyran, talepler doğrultusunda çalışma programı hazırlayacaklarını söyledi: “Köylerimizin sorunlarını biliyoruz. Muhtarlarımızdan ve bizlerden beklentiler var. Seçim döneminde bizim vaatlerimiz var. Tüm bunları önceliklerine göre değerlendirip hizmet üreteceğiz. Beş yıllık hizmet süremizi yüzümüzün akıyla tamamlayacağız.”

Geçiş döneminde uygulamalarda yaşanabilecek sıkıntıların dile getirildiği toplantıda Toyran, “Beldelerimizden yaklaşık 20 milyar lira borç yükü geliyor. Bu zaten bilgimiz dahilindeydi. Amacımız mazeret üretmek değil ancak geçiş döneminde bazı sıkıntıların yaşanacağı ortada. İnanıyorum ki elbirliğiyle tüm sıkıntıların üstesinden gelip çözüm üreteceğiz.” şeklinde konuştu. Toplantıya katılan muhtarlar ise ortak sıkıntılar olarak içme suyu depolarının kontrolü için bekçi bulundurulması ve köylerde bugüne kadar kendi kontrollerinde olan Çiftçi Mallarını Koruma yetkisini dile getirdi. Bazı köylerde bekçi istihdam edildiğini, bunların çalışmaya ne şekilde devam edeceğini bilmediklerini aktaran muhtarlar, bekçi olmayan köylerde ise özellikle su depolarının kontrolü için bekçi bulundurmanın zorunlu olduğunu söyledi. Köylerde bekçi istihdamı için çalışma yapmak üzere daire müdürlerine talimat veren Başkan Süleyman Toyran da, “Büyükşehire geçene kadar üç dört ay süreyle bu sorunu kendi imkanlarımızla çözebiliriz.” dedi. Altyapı problemlerinin de dile getirildiği toplantıda Toyran, “Yakın zamanda oluşturulacak bir heyetle tüm mahallelerimizde sorunların yerinde tespiti yapılacak. Ayrıca belediyesi bünyesinde şikayet birimi oluşturulacak. Muhtarlarımız, sıkıntılarını bir noktaya iletecek. Bu birim, ilgili birimlere belediyeye gelen sorunları aktaracak. Sorunların kısa sürede çözümü yoluna gideceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar