'Sokakta Kitap Okuma' etkinliği

Erzincan´da bir grup genç okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla İl Halk Kütüphanesi'nin organizasyonuyla Cumhuriyet Meydanı'nda açık alanda kitap okudu.

Google Haberlere Abone ol
'Sokakta Kitap Okuma' etkinliği

Erzincan´da bir grup genç okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla İl Halk Kütüphanesi'nin organizasyonuyla Cumhuriyet Meydanı'nda açık alanda kitap okudu. Yağışlı havaya rağmen kitap okuyan öğrenciler, her yaşta insanın kitap okuması gerektiğine vurgu yaptı.

    Bu yıl 50’ncisi düzenlenen Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Sokakta Kitap Okuma’ etkinliğine, üniversite öğrencileri başta olmak üzere çok sayıda genç katıldı. Ülke genelinde ‘Kitabını alan gelsin, şehir merkezinde kitap okuyoruz’ sloganıyla başlatılan etkinlik kapsamında Erzincan’da da gençler açık alanda kitap okudu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan bir grup öğrenci, yere oturarak yarım saat süreyle kitap okudu.

    Kitap okuma etkinliğine katılan öğrenciler, “Sokakta kitap okuyoruz. Aslında burada amacımız; sokakta kitap okuyarak insanların kitap okuma alanında biraz daha bilinçlenmesi, bir sosyal mesaj vermek. Bu mesajı vermekten mutluyuz. Şuan yağmur yağsa da biz kitap okumaya devam edeceğiz. Umarım halkımız için güzel bir mesaj olmuştur." dedi.

    50. Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen kitap okuma etkiliği ile ilgili olarak konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Nigar Erbil, “Bu etkinliğimiz bugün 81 ilde yapılıyor. Dolayısıyla da adı “81 İlde Kitap Okuyoruz Kampanyası”. Bu kampanyaya okuyan vatandaşlarımız başvurdu ama bizim asıl amacımız okumayan vatandaşlarımızı da okumaya özendirmek. Onlara okumanın önemini anlatmak.” şeklinde konuştu.

    Yapılan etkinlikle ilgili olarak konuşan Kültür Ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, “Bu faaliyetin amacı; halkı okumaya teşvik etmektir. Kitapla tanıştırmaktır. Kitaba ve okumaya dost kılmaktır. Okumak, öğrenmek sadece gençlerin, öğrencilerin işi değil, aynı zamanda 7’den 77’e bütün insanların, bütün halkın yapması gereken bir faaliyet olmalıdır. Bizim bu faaliyetteki amacımızda; halkımızı okumaya teşvik etmek ve kütüphanelerimizin halkımıza açık olduğunu herkese açık olduğunu vurgulamaktır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar