Sokakta çalışan çocuklar hünerlerini gösterdi

Batman'da sokakta çalışan çocukların, 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) tarafından yürütülen faaliyetlere katılarak sokaktan sanata ve spora yönlendirilmesi amacıyla yürütülen Sokak Yıldızları 3 Projesi kapanış programı kültür merkezinde düzenlend.

Google Haberlere Abone ol
Sokakta çalışan çocuklar hünerlerini gösterdi

Batman'da sokakta çalışan çocukların, 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) tarafından yürütülen faaliyetlere katılarak sokaktan sanata ve spora yönlendirilmesi amacıyla yürütülen Sokak Yıldızları 3 Projesi kapanış programı kültür merkezinde düzenlendi. Yıl boyunca eğitim gören çocuklar, kapanış programında hazırladıkları el sanatları, resim model heykelcilik, ebru ve hat sanatları ürünlerini sergiledi.

    Programa Batman Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

    Salonda açılan serginin ardından öğrenciler çok amaçlı salonda folklor, tiyatro, bağlama koro ve türküler ile tekvando ve güreş gösterisi sundu. Bir birinden güzel oyunlar sergileyip sportif gösteriler yapan çocuklar fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini herkese gösterdi.

    Programda konuşan Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fatih Aktürk, 2013 yılı boyunca 250 sokakta çalışan çocuğa halk eğitimi merkezi müdürlüğü ve emniyet müdürlüğü desteği ile sportif etkinlikler, sahne sanatları, el sanatları ve seramik işlemeciliği kursları verildiğini ifade etti. 3 yıl boyunca Batman'da sokakta çalışan bin 441 çocuğun projeden faydalandığını belirten Aktürk, Türkiye genelinde ise 120 bin çocuğun bu projelerden yararlandığını söyledi.

    SODES, Sokak Yıldızları 3 Projesi, sokakta çalışan ve risk altında olan çocukların tespitini sağlayarak onlara daha nitelikli hizmet sunmak, sokakta geçirecekleri zaman yerine yeteneklerini ve becerilerini geliştirici aktiviteler sunmak, sanat, kültür, spor eğitim ve öğretimleri alanında destek olmak, ailelerine sokak riskleri konusunda bilinç kazandırmak, toplumda duyarlılık sağlamak, meslek edinme çağında olan çocuklara mesleki kurslar ile yeterliliklerini geliştirmek ve korumalı iş yerlerine yerleştirmeyi amaçlıyor. CİHAN

Yorumlar