Sokak hayvanları için imza toplayıp yardım istediler

Bir grup ortaokul öğrencisi, ilçede başıboş dolaşan sokak hayvanları için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Sokak hayvanları için imza toplayıp yardım istediler

Bir grup ortaokul öğrencisi, ilçede başıboş dolaşan sokak hayvanları için harekete geçti. Duyarlı öğrenciler, sokak hayvanlarının daha iyi bir ortamda barınmaları ve sağlıklı yaşamalarına dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı.

Samsun’un Terme ilçesinde hayvan sever bir öğrenci grubu Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret edip sokak hayvanları için kampanyalarına yardım istedi. Hayvan sever öğrenciler, ilçede hayvanların zehirlenmemesini aksine barınak yapılmasını ve bu hayvanların da yaşam şartlarının iyileştirilmesini istediler. Çocuklan, belediye olarak da Başkan Kul’dan hayvan barınağı yapılması ve hayvanlara sahip çıkılmasını istedi.

Terme Ortaokulu'nda öğrenim gören yedi kişilik öğrenci grubu, sokak hayvanlarına yönelik duyarlılıklarını göstermek ve hayvanlara daha iyi yaşam şartları sağlanmasına yardımcı olmak için imza kampanyası başlattı. Öğrencilerin oluşturduğu farkındalık platformu hayvan hakları ve yaşamsal şartlarını iyileştirmek için bir dizi temasa da başladı. Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının düzenlenmesi amacı ile ilçe halkından 400 imza toplayan küçük hayvan severler, sokak hayvanlarının zehirlenmemesini, hayvan barınağı yapılması taleplerini Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a iletti. Barınak yapıldığında gönüllü hayvan severlerin de hayvanların bakımına yardımcı olabileceği ve hafta sonları onlarla ilgilenmek için çalışmalar yapabilecekleri aktarıldı. Çocuklar, acil olarak sokak hayvanları için barınak talep etti.

Öğrencilerin duyarlılığına teşekkür eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da modern şehirlerin hayvan dostu şehirler olduğunu vurgulayarak “Sokak hayvanlarının koruyucusu olacağım. Hayvanlara sahip çıkmak insani bir görev. Hazırlayacağımız projeler ile ilçemizde sahipsiz hayvan bırakmayacağız. Bu hayvanların her türlü bakımı ve rehabilitasyonu konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Sokak hayvanları için duyarlılık gösterdiğiniz için de sizin gibi öğrencilerimizi tebrik ediyorum, topladığınız imzalar ve taleplerinizi dikkate alıp gerekli çalışmaları yaparak, en kısa sürede hayvan barınağı ve ıslah alanını hayata geçireceğiz.” CİHAN

Yorumlar