Sokak eyleminde bir çocuk hayatını kaybetti

Adana'da sokak gösteriler sırasında 16 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Cumhuriyet savcısını, çocuğun hayatını kaybettiği yere BDP İl Başkanı Uğur Bayrak götürdü. Hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın kesin ölüm sebebi otopsi...

Google Haberlere Abone ol
Sokak eyleminde bir çocuk hayatını kaybetti

Adana'da sokak gösteriler sırasında 16 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Cumhuriyet savcısını, çocuğun hayatını kaybettiği yere BDP İl Başkanı Uğur Bayrak götürdü. Hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın kesin ölüm sebebi otopsi sonucu belli olacak.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Güney Kuşak Bulvarı'nda yaşandı. Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olayları bahane edip korsan gösteri yapan gruba polis aralıklarla müdahale etti. Barikat kurup yolu yaya ve araç trafiğine kapatan göstericiler, burada önlem alan çevik kuvvet ekiplerine taş, havai fişek ve molotof bombaları ile saldırdı. Polis grubu, tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı.

Bu sırada, bir kişinin öldüğü bilgisi geldi. Polis bunun üzerine, olay yerine cumhuriyet savcısını çağırdı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de olay yerine geldi. Göstericiler polisin olay yerine gelmesini istemedi. Bunun üzerine BDP İl Başkanı Uğur Bayrak da olay yerine geldi ve hayatını kaybeden 16 yaşındaki İbrahim Aras'ın bulunduğu yere cumhuriyet savcısını götürdü.

Göstericinin el yapımı bomba mı yoksa polisin attığı gaz fişeğinden mi hayatını kaybettiği belirlenemedi. Ceset, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken eylemciler "Şehit namırın" sloganları atıp cenaze aracının önünde yürüdü.

CİHAN

Yorumlar