Soğan tarlasından altın madalyaya

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tuğçe Sarıtaş, Düzce’de düzenlenen Üniversitelerarası Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş madalya alarak başarıya imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Soğan tarlasından altın madalyaya

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tuğçe Sarıtaş, Düzce’de düzenlenen Üniversitelerarası Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş madalya alarak başarıya imza attı. Sarıtaş, “Memleketimde soğan tarlasında soğan çuvallarıyla sık sık antrenman yapıyordum.” dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, konuyla ilgili açıklamasında, "Sık sık vurguladığımız gibi, üniversiteleri sadece eğitim veren kurumlar olarak değil, öğrencilerin kişisel gelişimlerine de katkı sağlayan merkezler olarak görüyoruz. Bu anlayışla Amasya Üniversitesi olarak, sporun her dalına imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye çalışıyoruz. Dünyanın en eski ve en yaygın sporlarından biri olan bilek güreşi beraberliği olmayan tek spor olarak biliniyor. Ülkemizde, ilk kez 1998 yılında bilek güreşi şampiyonası yapılmış. Oldukça yeni sayılabilecek bilek güreşi alanında kendini geliştiren ve madalyalar kazanan öğrencimiz övgüyü hak etmektedir. Hollanda’da yapılacak dünya şampiyonasında da yarışacak öğrencimize şimdiden başarılar diliyorum. Makine Mühendisliği öğrencimiz Tuğçe Sarıtaş’ı bilek güreşindeki başarısından dolayı kutluyorum.” diye konuştu.

Sağ Kol Büyük Bayanlar müsabakalarında altın madalyayı ve Sol Kol Büyük Bayanlar müsabakalarında gümüş madalyayı almaya hak kazanan Tuğçe Sarıtaş, Amasya Üniversitesi Spor Salonu’nda çalışmanın yanı sıra tatillerde ise memleketi Çorum’da tarlada çalıştığını söyledi. Sarıtaş, memleketimde soğan tarlasında soğan çuvallarıyla sık sık antrenman yaparak hazırlandığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar