Şoförlerin ‘S’ plakası eylemi

Malatya’da minibüs ile servis şoförleri 'S' plakası verilmediği, buna karşın haksız yere trafik cezaları uygulandığı iddiasıyla eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Şoförlerin ‘S’ plakası eylemi

Malatya’da minibüs ile servis şoförleri 'S' plakası verilmediği, buna karşın haksız yere trafik cezaları uygulandığı iddiasıyla eylem yaptı.

    Malatya Belediyesi önünde toplanan bir grup minibüs ile servis şoförü, trafik cezalarını protesto etti. Eylem nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup adına açıklamalarda bulunan Nusret Durna, birçok servis şoförünün ‘S’ plakası bulunmadığını, bu nedenle araçlara 4 bin 500 lira ceza uygulandığını iddia etti.
Durna, şöyle devam etti: “Üstüne bir de arabamızı iki ay bağlıyorlar. Bunun bize maliyeti 10 bin lira oluyor. Biz iki ayda bu kadar kazanmıyoruz ki ödeyelim. Bizim hiçbir kazancımız yok. Defalarca belediyeye mağduriyetimizi bildirdik ama hep seçim sonrası diyorlar. Seçime kadar ceza mı yiyeceğiz? Her şeyi seçim rantına çevirdiler. Malatya Şoförler Odası yönetimine sürekli mağduriyetimizi bildiriyoruz. Oda, bizi hiçe sayıyor. Odanın görevi bize sahip çıkmaktır, AK Parti’ye oy toplamak değildir.”

    İktidarın her şeyi oy odaklı düşündüğünü savunan Durna, “Yöneticiler, bizi bir tek oy zamanı hatırlıyorlar. Seçim zamanı kapımıza gelenler biz hak gaspına uğradığımızda odalarından çıkmaz oldular. Meydanlarda işimiz vatandaşa hizmet diyenler şimdi neredeler? Bizim tek derdimiz trafik cezalarımızın kalkması ve bize S plakasının verilmesi. Bizim derdimiz evimize ekmek götürmek. Attığımız her adımda polis peşimizde. Bizim polisle, emniyet birimleriyle bir derdimiz yok. Biz belediye başkanının bir an önce bu sorunumuza çözüm bulmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

    Malatya Belediyesi arkasında toplanan servis şoförleri emniyet yetkilileri ile bir süre konuştuktan sonra, araçlarını Belediye Binası önüne çekerek bir müddet belediye önünde kontak kapatma eylemi gerçekleştirdi. Daha sonra belediye yetkilileri ile görüşen servisçiler 1 Nisan’a kadar ceza uygulanmayacağı, 1 Nisan’dan sonra ‘S’ plakaların teslim edileceği taahhüdü alarak olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar