Şoförler Odası'ndan, sürücülere bayram trafiği uyarısı

Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, bayram öncesi karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri kurallara eksiksiz uymaya çağırdı. Ülkemizde özellikle de dini bayram tatillerinde, karayollarında...

Google Haberlere Abone ol
Şoförler Odası'ndan, sürücülere bayram trafiği uyarısı

Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, bayram öncesi karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri kurallara eksiksiz uymaya çağırdı.

Ülkemizde özellikle de dini bayram tatillerinde, karayollarında trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığını aktaran Barışık, aşırı hız, dikkatsizlik ve kurallara uymama nedeniyle meydana gelen kazalar yüzünden yolların adeta kan gölüne dönüştüğüne dikkat çekti. Başkan Kazım Barışık, “Bayramlar, matemleri değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden acıları değil, kurallara uyarak, kazasız yolculuk geçirip, sevdiklerimizle kucaklaşıp, sevinçleri yaşamalıyız. Lütfen, kurallara uyun, aşırı sürat yaparak trafik canavarına kurban olmayın. Sürat felakettir. Ne sizin canınız, ne de başkalarının canları yanmasın.” dedi.

Geçen yıllarda yaşanan uzun süreli bayram tatillerinde yaşanan trafik kazalarında yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğine, binlerce insanın da yaralanarak sakat kaldığına dikkat çeken Başkan Barışık, “İstatistikler, dini bayram tatillerinin uzadığı dönemlerde trafik kazalarında aşırı artış olduğunu ortaya koyuyor. Bayram tatillerinde, yaşanan trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etkendir. Kazaların üçteikisinin yerleşim birimleri içerisinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması da kuralları hiçe saydığımızın göstergesidir.” diye konuştu.

Sürücülerin yola çıkmadan taşıtlarının bakımlarını yaptırmalarını isteyen Kazım Barışık, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini takıp, ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan ve aşırı sürat yapmaktan kaçınmalarını, hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp, sık sık da mola vermeleri tavsiyesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar