Şoförler odası seçiminde arbede yaşandı

Ankara Umumi Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası başkanlık seçiminde arbede yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Şoförler odası seçiminde arbede yaşandı

Ankara Umumi Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası başkanlık seçiminde arbede yaşandı. Oy sandıklarının kırıldığı olaylara çevik kuvvet müdahale etti.

Başkent ASKİ Spor Salonu'nda yapılan Ankara Umumi Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası seçimine, mevcut başkan Mehmet Yiğiner ile diğer adaylar Zafer Şeker ve İzzet Yıldırım yarıştı. Zafer Şeker'in İzzet Yıldırım'ın lehine adaylıktan çekilmesiyle, yarış Mehmet Yiğiner ile İzzet Yıldırım arasında yaşandı.

İddialara göre, oyların sayımına geçildiğinde, mevcut başkan Mehmet Yiğiner'in kaybedeceğini anlayan taraftarları sahaya indi. Oyların kullanıldığı paravanları dağıtan taraftarlar, olay çıkardı. Oy sandıkları kırılırken, oyların bulunduğu çuvalların bazılarının olmadığı ileri sürüldü.

Spor salonunun içi savaş alanına dönerken, Mehmet Yiğiner taraftarları ile İzzet Yıldırım taraftarları birbirlerine girdi. Olaya çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. İki adayın taraftarları farklı tribünlere gönderildi. Yapılan oy sayımı sonucunda, İzzet Yıldırım, eski başkan Mehmet Yiğiner'den 50 fazla oy alarak başkan seçildi.
Resmi olmayan sonuçların açıklanmasıyla İzzet Yıldırım'ın taraftarları sevinç gösterileri yaparken, Mehmet Yiğiner'in taraftarları da yuhaladı. Güvenlik nedeniyle İzzet Yıldırım ve taraftarları spor salonundan çıkarıldıktan sonra, eski başkan Mehmet Yiğiner ve taraftarlarının salondan ayrılmasına izin verildi.

Yeni başkan İzzet Yıldırım, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Ben böyle bir seçim görmedim. Antidemokratik bir uygulama. Biz esnafın teveccühüne sığınmışız, buraya gelmişiz. Böyle bir anlayış olabilir mi? Masalara sandalyelere, bizlere saldırma, divana saldırmalar. Biz kardeşiz. Oradakiler bizim arkadaşlarımız. Hepimiz esnafız. Biz Zafer başkanımla birleşmişiz, aday olmuşuz. Ama, çok çirkefçe bir hareketle karşılaştık. Bunları kınıyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar